Ana SayfaKimdirHakan Aysev kimdir?

İlgili Postlar

Hakan Aysev kimdir?

Başarılı kariyeri kadar gerçekleştirdiği evliliklerle de sık sık magazin sayfalarında boy gösteren opera sanatçısı Hakan Aysev, altıncı evliliğini Evren Aysev ile gerçekleştirdi. Hakan Aysev hayatı bir kez daha merak konusu oldu. Peki, Hakan Aysev kimdir? Türk Pavarotti kimdir? Hakan Aysev Kaç Yaşında? Hakan Aysev Aslen Nereli? Hakan Aysev Hangi Burç? Hakan Aysev biyografisi ve hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde…

Hakan Aysev Kaç Yaşında? Hakan Aysev Aslen Nereli? Hakan Aysev Hangi Burç?

Hakan Aysev, 10 Ocak 1968 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Aslen Ankaralı olan Hakan Aysev şu an 50 yaşında ve oğlak burcu.

Hakan Aysev kimdir? Türk Pavarotti kimdir?

Hakan Aysev, okul çağlarında spora ilgisi yüksek olan basketbol oynayan ve müzik derslerinden kalacak kadar müzikle ilgisi olmayan bir öğrenciydi. Okul yılları içerisinde annesinin ısrarını kıramayarak konservatuvar sınavlarına girerek kazanmayı başardı. 1981 senesinde Ankara Devlet Konservatuvarı’nda müzik eğitiminin temellerini atan Hakan Aysev, 1988 senesinde eğitimini tamamladı. 1987’de 6. Belvedere Şan Yarışması’nda En İyi Genç Şarkıcı Ödülü’nü alarak final konserinde yer aldı.

1988 yılında konservatuvardan mezun olan Hakan Aysev mezuniyeti sonrası Viyana‘ya gitti. Avusturya’da Wolfgang Amadeus Mozart‘ın “Cosi fan tutte” operasındaki Ferrando rolü ile Avusturya, Hollanda ve Almanya‘da turnelere yer aldı.

1989 yılının temmuzunda Salzburg Festivaline katılarak, Joseph Haydn‘ın Acis ve Galatea eserini, operet bestecisi Jacques Offenbach‘ın Les Bavardes operalarında başrolü üstlendi. Başarılı turneleri sonrasında 1989 yılının Eylül ayında Viyana Devlet Operası’na girdi.

1990 yılında Viyana Devlet Operasının kadrolu sanatçılarından biri oldu. Aynı zamanda dünyaca ünlü opera sanatçısı Luciano Pavarotti‘nin de öğrencisi olma fırsatı yakaladı. Daha sonra 1991 yılında Almanya‘daki Koblenz Devlet Operasına katıldı ve birçok eseri başarıyla seslendirdi.

1995-1997 yılları arasında Darmstadt Devlet Operası’nda daha ön planda yer aldığı rolleri üstlendi. 1997‘nin mart ayında Norveç‘te Rigoletto, ağustosta Fransa‘da Carmen operalarında sahneye çıktı. Hakan Aysev, bugüne kadar Avrupa’nın pek çok yerinde Düsseldorf, Texas, Basel, Bern, Heilderberg operalarında da misafir sanatçı olarak yer almayı başardı. Ayrıca 1997 yılında Verdi/Requiem’in CD kaydını yaptı.


Bugün Doğan Ünlüler

Hakan Aysev Kariyeri Hızla Gelişiyor

1998 yılında Bulutsuzluk Özlemi ile ilk rock-opera konserini gerçekleştirme fırsatı da buldu. 1999’da Nilüfer ile sahneye çıkan Aysev, ayrıca Tiflis Senfoni Orkestrası eşliğinde Ağrı Dağı Efsanesi‘nde de yer aldı. 2000-2002 yıllarında İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde Müdür ve Genel Sanat Yönetmenliği görevini üstlendi.

2005 yılında Buenos Aires Teatro Colon’da König Kandaules operasının başrolünü başarıyla seslendirdi. Barcelona Senfoni Orkestrası eşliğinde Ludwig van Beethoven‘ın ünlü 9. Senfoni’sini seslendirme imkanı buldu. Hakan Aysev, daha sonra İstanbul Opera ve Balesi sanatçısı olarak görev yaptı.

2007 yılında Show TV‘de yayınlanan Şarkı Söylemek Lazım adlı yarışmada Serap Ezgü‘nün koçluğunu da yaptı. Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan Türkiye’ye damgasını vurmuş sanatçıların yer aldığı belgeselde dünyaca ünlü opera sanatçısı Pavarotti’yi canlandırdı.

2008 yılından sonra ise Haliç Üniversitesi‘nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2013 yılında İstanbul’dan ayrılarak İzmir Urla’ya taşındı. 2015 yılında İzmir‘de geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrasında ünlü tenor Hakan Aysev verdiği kilolarla adından söz ettirdi.

Başarılı kariyeri kadar evlilikleriyle de gündem olan Hakan Aysev 6. kez dünyaevine girdi.

Hakan Aysev Albümleri

2003 – Aria ve Napolitenler (Bilkent Senfoni Orkestrası, Şef: Maciej Niesiolowsky)

2006 – İnci Avcıları

2009 – Böyle Aşk Olmaz

2010 – Aşk Senfonisi

2015 – Peki Ne Yapalım?

2016 – Mutlu Aşk Şarkıları (Anjelika Akbar ile)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler