Ana SayfaDedikoduHadise ve Ebru Şallı Yüz Felcine Yakalandı!

İlgili Postlar

Hadise ve Ebru Şallı Yüz Felcine Yakalandı!

Hadise ve Ebru Şallı uyku felcine yakalandı. Halk arasında karabasan olarak bilinen uyku felci, son yıllarda birçok dünyaca ünlü ismin kabusu haline geldi. Dünyada pek çok isim bu hastalıkla mücadele ediyor.

Hadise ve Ebru Şallı Yüz Felcine Yakalandı!

Dünyaca ünlü isimler Kendall Jenner, Jimmy Kimmel, Jennifer Aniston, Rihanna, Lady Gaga ve Madonna’nın da yakalandığı bu hastalık, Türkiye’den de ünlü isimleri etkisi altına aldı. Halk arasında karabasan olarak bilinen uyku felci ile annesi intihara kalkışan ünlü şarkıcı Hadise ve yakın zamanda oğlunu kaybeden model Ebru Şallı‘nın da mücadele ettiği öğrenildi.

Hadise Kimdir?

Ebru Şallı Kimdir?

Uyku Felci Nedir?

Kişinin uykuya dalması ve uyuması sırasında beyinde bazı değişimler meydana gelir ve sarmallar şeklinde bir uyku süreci yaşanır. Bu sarmallar REM uykusu ve non-REM uykusundan oluşuyor. Her birinin yaklaşık 90 dakika sürdüğünü ve her birinin bitmesinin ardından bir diğer sarmalın başladığını söyleyebiliriz. Uyku felci ise REM uykusu sırasında meydana gelir. Uyku durumunda bildiğiniz gibi kaslar felç durumundadır. Uyku felcinde beyin herhangi bir nedenle uyanır ancak kaslar felç durumunu korur. Yani kaslar uyanmaz ve bu nedenle kişi hareket edemez. Kişinin üzerine biri oturmuş gibi hissetmesinin nedeni ise kasların felç durumunda olmasıdır. Zira uyku felci yaşayan kişilerin “karabasan” olarak adlandırdıkları ve üzerlerine oturduğunu düşündükleri bir varlık yoktur. Kasların uyku durumunda olmasından kaynaklı olarak vücudun üzerinde bir ağırlık hissedilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler