Ana SayfaDünyaGözler Suudi Arabistan'a Çevrildi!

İlgili Postlar

Gözler Suudi Arabistan’a Çevrildi!

Dünyada tüm basın mensuplarının konuştuğu bir konu; Suudi Arabistan’da başarılı komedyen Fahad el-Butairi ve aktivist eşi Loujain al-Hathloul, tutuklandıktan sonra ortadan kayboldu. İkiliden henüz haber alınamadı!  Tutuklanmanın ardında yatan sebep araba kullanmak! Cinsel taciz olaylarınında yaşandığı konuya ilişkin tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ortadan kayboldular!

 Suudi Arabistan’da magazin dünyasında da adından söz ettiren bir olay yaşandı. Suudi Arabistan’da ünlü komedyen Fahad el-Butairi ve aktivist eşi Loujain al-Hathloul, tutuklandıktan sonra ortadan kayboldu.

Tüm dünyanın tepkisini çekti!

Vatandaşlarına yönelik sert tavırları nedeniyle tüm dünyanın gözü Suudi Arabistan’a çevrildi. İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda meydana gelen Cemal Kaşıkçı cinayeti ile geçtiğimiz günlerde ülkesinden ve ailesinden kaçan Suudi genç kadının yaşadıkları tüm dünyanın tepkisini çekmişti. Bugün yeni bir olay daha gündeme geldi. Tutuklanan ünlü komedyen Fahad el-Butairi ve aktivist eşi Loujain al-Hathloul’den haber alınamıyor.

Araç kullandı tutuklandı!

29 yaşındaki Hathloul, geçtiğimiz yıl Mart ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nde araba kullandığı gerekçesiyle tutuklanmış ve Suudi Arabistan’a gönderilmişti. Hathloul’un tutuklanmasından aylar sonra Suudi Arabistan’da kadınların araç kullanma yasağı kaldırılmıştı. Hathloul, bunun ardından serbest bırakılmış ancak sonrasında araç kullanma haklarını savunan 11 aktivist kadınla birlikte yeniden tutuklanmıştı.

“Cinsel tacize maruz kaldı”

Gazetecilerden edinilen bilgiye göre; Hathloul’un hala hapishanede olduğu belirtiliyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Uluslararası Af Örgütü ile 3 mahkuma göre, tutuklu kadınlar elektrik, kırbaç işkencesi ve cinsel tacize maruz kalıyor. Dünya basınında gündemden düşmeyen olaya ilişkin bir diğer durum ise; Hathloul’un tutuklandığı günlerde komedyen eşi Butairi Ürdün’de gözaltına alınmış ve birkaç gün sonra serbest bırakılmıştı.

Kayıp oldukları nasıl anlaşıldı?

Sosyal paylaşım platformlarından edinilen araştırmalar dahilinde, 2 Ocak’ta Butairi’nin arkadaşı ve televizyon yapımcısı ABD’li yazar Kirk Rudell, Twitter’da çiftten haber alamadığını ifade eden tweet’ler atmıştı. Bu sayede çiftin kayıp olduğu ortaya çıktı. Komedyen Fahad el-Butairi ve aktivist eşi Loujain el-Hathloul’un nerede olduğu bilinmiyor. Butairi’nin Twitter ve Instagram hesaplarının kapatılmış olması da dikkat çekiyor. Öte yandan, yaşanan 3 olayda Suudi Arabistan’ın muhalif kişilere yönelik uygulamaları dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler