Ana SayfaKimdirGoogle Doodle Olan Ignaz Semmelweis Kimdir?

İlgili Postlar

Google Doodle Olan Ignaz Semmelweis Kimdir?

Corona virüsünün dünyayı işgal etmesinden sonra dünyaca ünlü arama motoru Google tarafından antiseptik proserdürlerin öncüsü Ignaz Semmelweis Kimdir?, Ignaz Semmelweis Kaç Yaşında?, Ignaz Semmelweis hangi Burç ve aslen nereli? Ignaz Semmelweis hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda derledik.. Google Doodle Olan Ignaz Semmelweis Kimdir?

Ignaz Semmelweis Kaç Yaşında? Ignaz Semmelweis Aslen Nereli? Ignaz Semmelweis Hangi Burç?

Ignaz Semmelweis’li El yıkama videosunu Google ana sayfasına taşıyan antiseptik proserdür öncüsü Ignaz Semmelweis, 1 Temmuz 1818 doğmuş olup 13 Ağustos 1865 yılında ölmüştür. Aslen Alman olan Ignaz Semmelweis, Macar bir hekimdir. Doğum adı Ignác Fülöp Semmelweis olan Ignaz Semmelweis Yengeç Burcudur..

Google Doodle Olan Ignaz Semmelweis Kimdir?

Annelerin kurtarıcısı lakabıyla bilinen Ignaz Semmelweis lohusalık humması insidansı ile doğum kliniklerindeki el yıkama alışkanlıkları arasındaki ilişkiyi keşfetmiştir.

Annelerin Lohusalık ateşi 19. yüzyıl ortalarında hastanelerde yaygın bir rahatsızlıktı ve %10 – %35 oranları arasında ölümcül sayılıyordu. Ignaz Semmelweis 1847 yılında Viyana Genel Hastanesi’nde kalsiyum hipoklorit içeren antiseptikler kullanarak el yıkama uygulamasını önermiş ve ölüm riskini önemli bir ölçüde azaltmayı başarmış bir hekimdir. Bulgularını derlediği Lohusa Ateşinin Kavramı, Etyolojisi ve Profilaksisi isminde bir kitap çıkarmıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler