Ana SayfaKimdirGökçe Kimdir?

İlgili Postlar

Gökçe Kimdir?

Gökçe ya da gerçek ismiyle Gökçe Dinçer, sahip olduğu magazinsel kişiliği ve albümler nedeniyle birçok kişinin araştırdığı isim olmaya devam ediyor. Tuttu Fırlattı, Ne Yapardım isimli parçalarıyla bir döneme damgasını vuran ve merakla araştırılan Gökçe kimdir? Gökçe kaç yaşındadır? Gökçe’nin biyografisi ve daha fazlası.. İşte, ünlü isim Gökçe hakkında detaylı bilgiler..



Bugün Doğan Ünlüler

Gökçe’nin Soyadı? Gökçe Nereli? Gökçe Kaç Yaşında? Gökçe Burç?

Gökçe Dinçer ya da bilinen adıyla Gökçe 9 Eylül 1979’da İstanbul’da dünyaya geldi. 38 Yaşında olan şarkıcı Başak burcudur.

Gökçe Kimdir?

Türk şarkıcı, söz yazarı ve bestecisi olan Gökçe, müzisyen bir babanın kızıdır. İlkokul yıllarında piyano ve bateri çalmayı öğrendi. Daha sonra vurmalı sazlara olan ilgisiyle davul kurslarına gidip eğitimini aldı. Üniversite yıllarında farklı amatör gruplara solistlik etti. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden sanat yönetimi okuyarak mezun oldu. 2 yıl boyunca bir reklam şirketinde çalıştıktan sonra işten ayrılıp hayatına müzisyen olarak devam etme kararı aldı. Üç bayandan oluşan The Eva Band grubu ile bateri çalmaya başladı. İki yıl kadar çeşitli şehirlerde konserler verdi.

20 yaşından beri yaptığı besteleri ve birikimlerini bir albümde toplamak isteyen  Gökçe prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü üstlenen Alen Konakoğlu ile stüdyoya girip çalışmalarına başladı. Gökçe, 2007’de ilk albümü Böğürtlenli Reçel ve 2009’da Beş Kuruş Yok adlı albümlerini hızlı bir şekilde çıkardı. Bu albümlerden “Aradım Seni”, “Vay Be Ben Neymişim”, “5 Kuruş” ve “Anladım Ki” Türkiye çapında uzun bir süre hit oldu. Temmuz 2011’de “Tutti Frutti Te Kelas” adında bir çingene şarkısından uyarlama “Tuttu Fırlattı” şarkısı ile Türkiye resmi şarkı listesinde 1 numara oldu ve bunu başaran tek rock şarkıcısı oldu. Aynı zamanda YouTube’da en çok izlenen Türkçe kadın müzik videosu rekorunu da kırdı. Ocak 2012’de üçüncü albümü Kaktüs Çiçeği’ni çıkardı ve ilk video klibi “Ne Yapardım?” sanatçının en büyük hitlerinden biri oldu. Son olarak “Oh Olsun” adlı şarkısına klip çekti.

TUTTU FIRLATTI İLE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Gökçe,”Tuttu Fırlattı” ile Youtube’da en çok izlenen Türkçe kadın müzik videosu rekoruna sahip oldu.2012’deki yükselen başarı grafiği ile Altın Kelebek Ödülleri’nden “En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı” aday gösterildi ve seçildi. Azerbaycan’da düzenlenen The First 2012 ödül töreninde “Yılın Pop Sanatçısı” adayı oldı ve ödülünü aldı. Yine 2012’de Pınar Kido’nun reklam yüzü oldu ve reklamın yarışması Gökçe’nin hit şarkısı “Tuttu Fırlattı” üzerine yapıldı.

Daha sonra Matruşka albümüyle birlikte Beata Palya’ya ait Transilvania film müziği “Tchiki Tchiki” şarkısından uyarlama “Çık Çık Hayatımdan” şarkısına çekilen klibiyle 2014’te yeniden televizyonlarda  büyük bir hit olarak yerini aldı.

İŞTE ALDIĞI VE ADAY OLDUĞU ÖDÜLLER

2008 Gökçe Powertürk Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Adaylığı, Kral TV Video Müzik Ödülleri Adaylığı, 2012 Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Solist  ödülünü kazandı. Tuttu Fırlattı İTÜ EMÖS Yılın En Başarılı Şarkısı ödülünü kazandı. Aslan Max 23 Nisan Ödülleri En Sevilen Şarkı ödülünü kazandı. Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) Yılın Şarkısı ödülünü kazandı. Gökçe, Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri En İyi Rock Sanatçısı ödülünü kazandı. Gerçek Pop Ödülleri Adaylığı aldı ve The First 2012 Yılın Pop Sanatçısı ödülünü kazandı. Elle Style Ödülleri Müzik Starı / Kadın Adaylığı aldı. 2013 Gökçe, Ege Üniversitesi 2.Medya Ödülleri En İyi Kadın Sanatçı ödülünü kazandı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler