Ana SayfaKimdirAziz Yıldırım Kimdir?

İlgili Postlar

Aziz Yıldırım Kimdir?

20 yıl boyunca Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlığını yapmış Aziz Yıldırım’ın kariyeri ve özel hayatı merak konusu oldu. Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün eski başkanı, görev süresi boyunca futbolda 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Aziz Yıldırım kimdir? Aziz Yıldırım’ın eşi kim?  Aziz Yıldırım Şike Süreci? Aziz Yıldırım ile ilgili merak edilenler haberimizde…



Bugün Doğan Ünlüler

Aziz  Yıldırım Nereli? Aziz Yıldırım Kaç Yaşında? Aziz Yıldırım Hangi Burç? Aziz Yıldırım’ın Eşi? Aziz Yıldırım’ın Çocukları?

2 Kasım 1952 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğdu. Akrep burcu olan Aziz Yıldırım 30 yıllık eşi Yıldız Yıldırım’dan 2010 yılında ayrıldı, ikinci evliliğini ise 12 Mayıs 2011 tarihinde Gonca Çelikkıran ile yaptı. İlk evliliğinden iki çocuğu var. Gonca Çelikkıran ile olan ikinci evliliğinden ise Yaz isminde bir kızı var.

Aziz Yıldırım Kimdir?

Aziz Yıldırım, orta öğrenimini Düzce’de okudu. Daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nden İnşaat Mühendisi mezunu. NATO Altyapı ihalelerine de katılan Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir ve Düzce Spor Kulübünde fahri başkanlık yapmıştır.

Fenerbahçe Spor Kulübündeki ilk görevine 1990 yılında başlamıştır. Aziz Yıldırım, Metin Aşık’ın başkan olduğu dönemde yönetici olarak göreve başlamış ve Fenerbahçe için ilk icraatı Tanju Çolak’ı Galatasaray’dan Fenerbahçe takımına transfer etmiştir. 1998 yılına kadar kulüp içerisindeki görevine yönetici pozisyonunda devam etmiş ve 1998 yılında hedefi olan Fenerbahçe Kulubü başkanlığı için adaylığını koyup, Vefa Küçük’ten 1 oy fazla alarak kulübün yeni başkanı seçilmiştir.

15 Şubat 1998 yılından 3 Haziran 2018 yılına kadar yapılan seçimlerle Fenerbahçe Kulübü Başkanı seçilen Aziz Yıldırım, Kulüp tarihinde en uzun süre başkanlık yapan kişidir.  Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığını yaptığı 18 yıllık tarihinde 6 kez lig şampiyonluğu, 7 kez lig ikinciliği yaşadı. Fenerbahçe futbol Kulübünün tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ve UEFA Avrupa Ligi Yarı Final başarısını kazanması yine Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde yaşanmıştır.

Aziz Yıldırım 3 Temmuz 2011 tarihinde şike yapma ve ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve yönetme sebebiyle gözaltına alınmış ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir. Aziz Yıldırım, Metris cezaevinde yaklaşık 1 sene tutuklu kalmış ve sonrasında serbest bırakılmıştır.

Şike sürecinden sonra Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım taraftarlar arasında bölünmeye neden olmuştur. Son yıllarda tribünde ”Yönetim İstifa!” sesleri yükselmiştir. Taraftarlarla girdiği tartışmalardan sonra istifa isteyen kitle çoğalmıştır ve bu yapılacak olan seçimde rakibi olan Ali Koç’a desteklerin artmasına neden olmuştur.

Son olarak 3 Haziran 2018’de Ali Koç’a karşı girdiği başkanlık seçimlerini kaybetmiş ve Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlık devri sona ermiştir. Şuanda hayatına iş adamı, inşaat mühendisi olarak devam etmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler