Ana SayfaKimdirGamze Demirbilek Kimdir?

İlgili Postlar

Gamze Demirbilek Kimdir?

Gamze Demirbilek kimdir? Rol aldığı film ve dizilerdeki başarılı performansıyla büyük bir hayran kitlesi olan sanatçı Gamze Demirbilek kimdir? Ünlü sanatçı hangi projelerde yer aldı? Hayat Şarkısı adlı dizide canlandırdığı Hatice Hala karakteriyle unutulmaz arasına giren Gamze Demirbilek, kaç yaşında? Hangi okullarda eğitim aldı? Sevilen sanatçı nerede doğdu? Hangi burç? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Gamze Demirbilek nerede doğdu? Kaç yaşında? Hangi burç?

Ünlü sanatçı Gamze Demirbilek, 29 Eylül 1968 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Aslen de İzmirli olan sevilen sanatçı, Terazi burcu.

Gamze Demirbilek kimdir?

Rol aldığı tüm dizi ve filmlerdeki başarılı performansı ile dikkat çeken ünlü oyuncu Gamze Demirbilek; ilk, orta ve lise eğtiminin ardından tiyatro okumaya karar verdi. 

Lise öğreniminin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Bölümünü kazanan ünlü sanatçı Gamze Demirbilek, buradan mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde de eğitim gördü.

Alanında en başarılı iki üniversitede eğitim hayatını başarıyla bitiren Gamze Demirbilek, 1997 yılında yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan ve Kartal Tibet’in yaptığı televizyon dizisi Yasemince’de skeç yazarlığı yapmaya başladı.

Yazarlığın yanında rol aldığı yapımlar sayesinde oyunculuğa geçiş yapan Gamze Demirbilek, ilk olarak kanal 7 ekranında yayınlanan Büyük Buluşma, Kalp Gözü ve Beşinci Boyut dizilerindeki performansıyla dikkat çekti.

İlk defa Cem Yılmaz’ın Hokkabaz isimli filminde rol alan ünlü sanatçı, daha sonra yer aldığı Rıza ve Güneşin Oğlu filmlerinde de performansıyla isminden söz ettirdi.

Televizyonda bir çok dizide yer alan Gamze Demirbilek, 2016 yılında yayınlanmaya başlayan ve kısa sürede fenomen haline gelen Hayat Şarkısı isimli dizide canlandırdığı Hatice Hala rolüyle tüm Türkiye tarafından tanındı.

Gamze Demirbilek’in rol aldığı filmler

Güneşin Oğlu – Hafize – 2008

Rıza – 2006

Hokkabaz – Aynur – 2006

Gamze Demirbilek’in rol aldığı diziler

Ver Elini Aşk – 2017

Hayat Şarkısı – Hatice Hala – 2016

Kara Ekmek – 2015

Yer Gök Aşk – 2010

Türkan – Muhterem – 2010

Kapadokya Düşleri – 2009

Milyonda Bir – Komşu Nebahat – 2008

Zoraki Koca – Şükran – 2007

Hayat Apartmanı – 2007

Arka Sıradakiler – Nejla – 2007

Şifacı – 2006

Beşinci Boyut – Hatice – 2005

İyi Saatte Olsunlar – 2004

Kalp Gözü – Nazan – 2004

Büyük Buluşma – Nilgün – 2005

Büyük Buluşma – Satı – 2004

Gurbet Kadını – Köylü – 2003

Çocuklar Duymasın – 2002

Yasemince – 1997

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler