Ana SayfaKimdirFüsun Önal Kimdir?

İlgili Postlar

Füsun Önal Kimdir?

Füsun Önal Kimdir? Füsun Önal Ne Zaman Doğdu? Füsun Önal Kaç Yaşındadır? Füsun Önal Nerede Doğdu? Füsun Önal Hangi Burçtur? Füsun Önal Aslen Nerelidir? Füsun Önal hakkında merak edilen tüm bilgilere Kimdir Haberimizden ulaşabilirsiniz, İşte Füsun Önal..

Füsun Önal Ne Zaman Doğdu? Füsun Önal Kaç Yaşında?

Füsun Önal, 11 Mart 1947 yılında doğmuştur ve Şu an 71 yaşındadır.

Füsun Önal Nerede Doğdu? Füsun Önal Hangi Burç?

Füsun Önal Aslen Nereli?

Füsun Önal, İstanbul Kadıköy’de dünya ya gelmiştir. Balık burcu olan Füsun Önal aslen İstanbulludur.

Füsun Önal Kimdir?

11 sene klasik piyano ve 2 sene şan dersleri alan Füsun Önal, gençlik döneminde öğrencilik senelerini Ankara’da geçirdi. TED Ankara Koleji’ni tamamlayan Füsun Önal, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı okurken Erol Pekcan Caz Orkestrasında yer alarak caz ile şarkıcılık kariyerine adım atmış oldu.

Avustralya’dan İngiltere’ye, İtalya’dan Kazakistan’a, İsviçre’den Kırgızistan’a kadar pek çok dünya ülkesinden caz konserleri veren Füsun Önal aynı zamanda tiyatroda yer aldı.

Özellikle 1970’li ve 1980’li yıllarda önemli kadın pop şarkıcıları arasında kendini kanıtlayan Füsun Önal, ses ve sahne performansı ile her zaman ekranların aranılan yüzleri haline geldi.

1980’li senelerde Türkiye’de, ilk kadın şarkıcı olarak solo konserler veren Füsun Önal 2 saat boyunca Türkçe ve İngilizce şarkıları yer alan solo konserlerinde sahnede giyinip soyunarak bir ilke imza atmış oldu. “Senden Başka”, “Oh Olsun”, “Ah Nerede” şarkıları ve “Alo Ben Füsun” adlı eserleriyle şimdilerde, “coverları” yapılan ve reklam filmlerinde kullanılan uzunçaları ile dört Altın Plak ve bir Altın Kelebek ödülleri  ile fazlasıyla ödülü hak kazandı.

Sunuculukta yapan Füsun Önal, TRT ekranlarında müzik programları ayrıca yarışmalar ve çocuk programları da sunmuştur. “Gecenin İçinden” isimli  skeçleri ile TRT İstanbul Radyosu’nda iki yıl boyunca oynadı ve TRT’de izlediğimiz Radyo Tiyatrolarında aktif rol aldı.

Evcilik Oyunu isimli yarışmayı a993 yılı itibariyle 450 kez Show TV ekranlarında sunan Füsun Önal, birkaç da sinema filmi ve 3 tane reklamda oynadı

Haldun Dormen, Engin Cezzar, Tunç Yalman, Barnard Hassel, Metin Serezli, Kenneth Urmston gibi ünlü yönetmenlerle çalışan Füsun Önal, Kelebekler Özgürdür”, “Durdurun Dünyayı İnecek Var”, “Evita”, “Hair”, “Ateşli Aşıkların Sonuncusu – 3 Kadın 1 Çapkın” gibi dünyaca ünlü oyunların ve müzikallerin Türkiye versiyonlarında baş rollerde oynadı.

Açtığı fotoğraf sergiler açan Füsun Önal’a, fotoğraflarındaki esprili ve göndermeler içeren fotoğraf alt yazılarını okuyan  yazar Tarık Dursun K. tarafaından kitap yazması teklif edildi. Ünlü yazar Aziz Nesin’in de teşvikiyle yazmaya başlayarak “Hayatı Denedim” adlı kitabı çıkaran Füsun Önal, yazarlık kariyerine de böylelikle başlamış oldu.  İnkılap Kitabevi ile kontrat imzayan Füsun Önal,  1990 senesinden bu yana İnkılap Kitabevi ile çalışıyor ve toplamda yirmi kitap yayınlattı. Halen Kitap fuarlarında Füsun Önal, okurları için kitaplarını imzalamaya devam ediyor.

315 okulda öğrencilere sporsoru ile birlikte “Müzikli Söyleşiler” yapan Füsun Önal kitaplarını okullarda da imzalamaya devam ediyor. Tiyatro Kedi oyunlarında 2008 yılından bu yana rol alan Füsun Önal “Figaro’nun Düğünü”, “Pazar Günkü Cinayet” ve “Don Kişot” isimli oyunlarda oynamaya halen devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler