Ana SayfaKimdirFunda Arar kimdir?

İlgili Postlar

Funda Arar kimdir?

Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Funda Arar kimdir? Sesi ve yorumu ile müzik piyasasının önde gelen kadın sanatçılarından biri olan Funda Arar’ın kariyeri ve özel hayatı ile ilgili merak edilenleri sizler için araştırdık. İşte bilinmeyen yönler ile Funda Arar Kimdir? haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Funda Arar nerede doğmuştur? Funda Arar aslen nereli?

Ünlü şarkıcı Funda Arar Ankara da doğmuştur ve aslen Ankaralıdır.

Ankaralı ünlüler

Funda Arar şuan kaç yaşında? Funda Arar hangi burç?

Sanatçı şuan 43 yaşında ve koç burcudur.

Funda Arar Kimdir?

7 Nisan tarihinde Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek olan ünlü şarkıcı Funda Arar, son olarak 2015 yılında piyasaya sürdüğü ‘Hoşgeldin’ isimli albümünü müzik severlere sunmuştu. Şimdilerde önümüzdeki günlerde piyasaya çıkartacaığı 80’ler isimli yeni albümü üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Funda Arar, 8 Nisan 1975 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi.

Funda Arar Eğitim Hayatı

İlkokulu Ankara Ahmet Vefik Paşa İlköğretim Okulu’nda okudu. İlkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı. Babasının mesleği nedeniyle ilk okulun ardından Muğla’ya taşındı ve orta okulu orada tamamladı. Ardından ailesi ile birlikte Adapazarı’na taşınan Arar, lise öğrenimini de burada tamamladı. 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında lisans eğitimine başladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra 2 yıl müzik öğretmenliği yaptı.

Funda Arar Kariyeri

Bu arada sahne çalışmalarına da ağırlık verdi. 1999 yılının Şubat ayında ‘Sevgilerde’ isimli ilk albümünü piyasaya çıkardı. Albümde Necip Fazıl Kısakürek’in Kaldırımlar isimli şiirine yer verdi. Kaldırımlar’ın yanı sıra Behçet Necatigil’in Sevgilerde, Gülsüm Cengiz’in Yağmur, Şeyda Kılınç’ın Ay Doğmadan Gel isimli önemli şiirlerine de yer verdi. 2002 yılında Magazin Gazetecileri Derneği tarafından Sevgiliye isimli albümü ile en iyi çıkış yapan sanatçı ödülüne layık görüldü. 2003 yılında Sevda Yanığı isimli albümü ile 31. Hürriyet Gazetesi Altın Kelebek Yarışmasında En İyi Çıkış Yapan Sanatçı ödülünün sahibi oldu. 2007 yılına gelindiğinde ise toplam satış rakamlarına göre düzenlenen MÜ-YAP Müzik Ödülleri’nin yapmış olduğu törende “Son Dans” albümü ile Platin Ödül’nü kazandı. Bunun yanı sıra müzik kariyerinde birçok ödül kazandı. Yine 2007 yılında 12. Kasdav Liselerarası Müzik Yarışması’nda jüriliği üstlendi.

2006 – 2007 yılları arasında ünlü şarkıcı Kıraç ile“Gölgeler”isimli programda sunuculuk yaptı.

Ünlü sanatçı, Musevi kökenli müzisyen Febyo Taşel ile 27 haziran 2004 tarihinde nikah masasına oturdu. Bu evliliğinden Aras isminde bir oğlu vardır.

Funda Arar Albümleri

1999 – Sevgilerde

2000 – Sevgiliye

2002 – Alagül

2003 – Sevda Yanığı

2006 – Son Dans

2008 – Rüya

2009 – Zamanın Eli

2011 – Aşkın Masum Çocuklar?

2012 – Sessiz Sinema

Funda Arar Filmleri

1999 – Ruhsar (Konuk oyuncu)

2009 – Altın Kızlar (Konuk oyuncu)

 

Funda Arar Televizyon programları

2005 – Funda Arar’la Performans (Kanaltürk)

2006 – Gölgeler (TRT 1)

2008 – 2009 – Söz Müzik Funda Arar (Kral TV)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler