Ana SayfaKimdirFuat Ergin Kimdir?

İlgili Postlar

Fuat Ergin Kimdir?

“Rapüstad” albümüyle sevilen Fuat Ergin kimdir? Fuat Ergin kaç yaşında? Fuat Ergin albümleri neler? Fuat Ergin aslen nereli? Fuat Ergin hangi burç? Fuat Ergin hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Fuat Ergin Kaç Yaşında? Fuat Ergin Aslen Nereli? Fuat Ergin Hangi Burç?

Fuat Ergin, 30 Ekim 1972 senesinde Almanya’da dünyaya gelmiştir. Aslen Almanyalı olan Fuat Ergin, Akrep burcudur.

Fuat Ergin Kimdir?

Fuat Ergin ilk öğretim hayatını Almanya’da tamamlamış ve sonrasında ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelmiştir. Lise yıllarında annesiyle babasını ard arda kaybeden Fuat Ergin, yeniden Almanya’ya dönerek yaşamına Almanya’da devam etme kararı almıştır.  Hip-Hop kariyerine 1992 yılında yazdığı İngilizce bir parçayla giriş yapmıştır. Bu yıllarda aynı zamanda Rap’in usta isimleriyle de röportajlar yapan Fuat Ergin, ilk profesyönel kaydını 1995 senesinde “HASSCIKDIR” albümüyle yapmıştır.

1996 senesinde albümüyle büyük bir çıkış yakalayan Fuat Ergin verdiği konserlerle geniş bir dinleyici kitlesine hitap etmeyi başarmıştır. Bunun yanı sıra Rap dersleri de veren Fuat Ergin, 1997 ve 1998 seneleri arasında Berlin’de “Hi-Hop House”da “Workshop vermiştir. Yayınladığı albümlerle dikkatleri üzerine çeken Fuat Ergin, ilk Almanya turnesine 1999 senesinde çıkmıştır.

2002 senesinde büyük bir başarıya imza atarak dünyaca ünlü Amerikalı Hip-Hop grubu “Wu Tng Clan”ın “The World According to RZA” albümünde yer alan Fuat Ergin, adını dünyaya duyurmuş ve 2003 senesinde Türkiye, Avusturya, Hollanda, İsveç ve Kuzey Kıbrıs’ta verdiği konserlerle dinleyicileriyle buluşmuştur.

Fuat Ergin Albümleri

  • 1995 – HASSCIKDIR
  • 2002 – Bonobo 1 Panzer
  • 2003 – Rapüstad
  • 2005 – Her Ayın Elemanı
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler