Ana SayfaÜnlülerFikret Hakan Hayatını Kaybetti

İlgili Postlar

Fikret Hakan Hayatını Kaybetti

Türk Sinemasının Usta İsmi Fikret Hakan Hayatını Kaybetti

Ediz Hun, Göksel Arsoy, Cüneyt Arkın, Kartal Tibet ve İzzet Günay’ın bulunduğu Türk sinemasının 6 jönü arasında yer alan Fikret Hakan hayatını kaybetti. Hakan, akciğer kanseri tedavisi gördüğü İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 83 yaşında hayata gözlerini yuman Fikret Hakan,sevenlerini yasa boğdu.

Asıl adı Bümin Gaffar Çıtanak olan, sahne adıyla Fikret Hakan doktorların 2 saat uğraşına her hangi bir tepki vermedi. Bütün müdahalelere rağmen hayata tekrar döndürülemedi. Acı haberi ünlülerin menajeri Süheyl Atay, Twitter’dan ”Çocuklarımın dedesi, sinema sanatçısı #FikretHakan’ı kaybettik . Tüm dost ve sevenlerine duyurulur” sözleriyle duyurdu.

Fikret Hakan Kimdir?

23 Nisan 1934 yılında Balıkesir’de doğan Fikret Hakan, ilk olarak gazetecilikle ilgilendi. Hakan henüz lise öğrencisiyken, Abdi İpekçi ve Halid Kıvanç gibi isimlerin de bulunduğu İstanbul Ekspres gazetesinde röportajları ve öyküleri yayınlanmaya başlandı. Asıl ismi Bumin Gaffar Çıtanak olan Hakan, 1950’de ‘Üç Güvercin’ adlı operetteki palyaço rolüyle Ses Tiyatrosu’nda sahneye ilk adımını attı. Oyunlarda rol almaya devam eden Hakan, birçok tiyatroda çalıştı ve 80’lerin sonuna kadar sahneden inmedi.

Kariyeri sorulduğunda üç önemli noktaya dikkat çekerek “Babıali, tiyatro ve beyaz perde” diyen Hakan, 1953 yılında ‘Köprüaltı Çoçukları’ ile sinemaya geçiş yaptı. Ardından ‘Beyaz Mendil’, ‘Gelinin Muradı’, ‘Üç arkadaş’, ‘Dokuz Dağın Efesi’ gibi filmlerde oynayan Hakan, 60’lara gelindiğinde ‘Yılanların Öcü’ ile sinemaseverlerin karşısına çıktı. Bu filmle birlikte ‘Karanlıkta Uyuyanlar’, Hakan’ın unutulmaz filmleri arasında yer aldı. Peşpeşe filmler çeken Hakan, 1970’lere gelindiğinde yönetmen ve yapımcı olarak da sektörde boy gösterdi. ‘Keşanlı Ali Destanı’ ile büyük ün kazanan Hakan, Holywood’dan gelen film teklifini, İngilizcesi olmadığı için değerlendiremedi.

Fikret Hakan Hayatını Kaybetti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler