Ana SayfaDizilerFETÖ Kitabı Çocuklar Duymasın'a Ceza Getirdi

İlgili Postlar

FETÖ Kitabı Çocuklar Duymasın’a Ceza Getirdi

Kanal D’de yeni sezonu ile yayınlanmaya başlayan Çocuklar Duymasın, son bölümüyle Türkiye’nin gündeminde yer aldı. Son sahnede görülen FETÖ kitabı sosyal medyada dizinin ve yapımcının eleştirilmesine neden olurken, RTÜK bu konuyla ilgili harekete geçti.

“Özür Yetmedi”

Gündemde yer alan eleştiriler üzerine açıklama yapılmış olmasına rağmen bu özür RTÜK’ü durdurmadı. Konuyla ilgili yapılan incelemeler sonrasında dizide ekrana gelen sahnenin RTÜK ve yayın kurallarına uymadığının tespit edildiği ifade edildi. Buna göre ‘Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz’ hükmünün ihlali sebebiyle dizi üzerinden Kanal D’ye para cezası verildi. Bu cezanın yüksek olması ise dikkatlerden kaçmadı. RTÜK tarafından yapılan resmi açıklamalara göre ise kanalın aldığı ceza 562 bin lira para cezası kesti. RTÜK tarafından dün gerçekleştirilen toplantıda, özellikle Çocuklar Duymasın dışında da farklı yapımlara ceza kesildi.

Dizideki Sahneler Sürekli Paylaşıldı

Çocuklar Duymasın’ın yayınlanan son bölümünde 14.52’inci dakikası, eleştirilerin odak noktası oldu. Bu sahnede özellikle FETÖ’ye ait okullar için övgülerin yapıldığı Barış Köprüleri adlı kitap görüldü. Bu kitap ve adı geçen örgüt uzun zamandan beri Türkiye’de yargılanırken böyle bir kitaba yer verilmesi yapımcıların hedef haline gelmesine neden oldu. Birol Güven tarafından bu olayın fark edilmesi üzerine hemen yazılı bir açıklama yapılmış olsa da bu durum çoğu kişiyi tatmin etmedi ve eleştiriler sosyal medyada devam etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler