Ana SayfaKimdirFerman Akgül kimdir?

İlgili Postlar

Ferman Akgül kimdir?

Manga grubu ile tanınan Ferman Akgül kimdir? İşte ünlü sanatçının hayatı ile ilgili Ferman Akgül kimdir detaylar. Manga grubu ile bir döneme damga vuran ve sonrasında solo olarak müzik yaşamına devam eden Ferman Akgül, son yılların dikkat çeken isimlerinden.

Ferman Akgül ve Fatma Turgut’tan “Efsaneyiz” Şarkısı!


Bugün Doğan Ünlüler

Ferman Akgül kaç yaşında? Ferman Akgül aslen nereli? Ferman Akgül burcu ne?

25 Aralık 1979 yılında doğan Ferman Akgül, Ankaralı. Ferman Akgül’ün burcu ise oğlak.

Ferman Akgül kimdir? Ferman Akgül müziğe nasıl başladı?

Lise yıllarında gitar çalmaya başlayan ve bu tarih itibari ile müzik hayatı başlayan Ferman Akgül, daha sonrasında piyano eğitimi de aldı. Başlangıç aşamasında müzik alanında bir kariyer plan1lamayan Ferman Akgül, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni kazandı. Burada aldığı eğitimin yanı sıra müzik grupları ile tanışan ve ilk grubu Virgin PULP’a giren Ferman Akgül, böylece hem solistlik hem de müzisyenlik yaptı.  Uzun bir süre gruplarla birlikte çalan Ferman Akgül, 2001 yılında maNga isimli grup ile birlikte çalmaya başladı.

Manga ile kısa süre içerisinde Türkiye’de başarı yakalayan sanatçı, arka arkaya çıkan albümleri ile birlikte en çok dinlenenler listesine girdi. Grup MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2009’da Avrupa’nın En İyi Sanatçısı Ödülü’nü aldı. Ayrıca 2010 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti. Oyuncu yönü de olan Ferman Akgül, sinemayla da ilgileniyor. Oyuncu TRT MÜZİK kanalında ” Kulaktan Kulağa ” adlı programla da ekranlara gelmişti.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler