Ana SayfaKimdirFeride Çetin kimdir?

İlgili Postlar

Feride Çetin kimdir?

Feride Çetin kimdir? Yakın bir süre sonra ATV ekranında başlayacak olan Hercai dizisinin kadrosunda yer alan Feride Çetin kimdir? “İki Genç Kız” isimli filmde canlandırdığı karakter ile adından söz ettiren başarılı oyuncu nerede dünyaya geldi? Aslen nereli? Feride Çetin, bugüne kadar hangi projelerde yer aldı? Başarılı oyunculuğu kadar güzelliği ile de dikkat çeken Çetin, kaç yaşında? Hangi burç? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Feride Çetin nerede dünyaya geldi? Aslen nereli? Kaç yaşında? Hangi burç?

5 Kasım 1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelen başarılı oyuncu Feride Çetin, aslen Bulgaristan göçmeni bir aileye mensup. 39 yaşındaki güzel oyuncu, Akrep burcu.

Feride Çetin kimdir?

Başarılı oyunculuğu kadar güzelliği ile de dikkat çeken oyuncu Feride Çetin; ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü’nde eğitim gördü.

2011 yılında üniversiteden mezun olan Feride Çetin, Marmara Üniversitesi Sinema Televizyon alanında yüksek lisans yaptı. Eğitim gördüğü yıllarda Ayla Algan’dan oyunculuk dersi alan güzel oyuncu, yönetmen asistanlığı yaptığı İki Genç Kız filminin setinde keşfedildi.

Bir anda yönetmen asistanlığından oyunculuğa geçiş yapan Çetin, İki Genç Kız filminde canlandırdığı Behiye karakteriyle büyük bir başarı elde etti.

2006 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde İki Genç Kız filmindeki rolüyle ilk ödülünü kazandı. Canlandırdığı rol ile aynı sene içinde 3 farklı ödüle layık görülen güzel oyuncu Feride Çetin, Tüm Türkiye tarafından kısa süre içinde tanındı.

Oyunculukta olduğu kadar 15 tane kısa filmde yönetmenlik yapan Feride Çetin’in, Radikal Gazetesinin kitap ekinde de bir çok yazısına yer verildi.

Rol aldığı Güzel Günler Göreceğiz filminde canlandırdığı Figen karakterinde de  başarılı bulunan ünlü oyuncu, yeniden ödüle layık görüldü.

Başarılı ve güzel oyuncu Feride Çetin,  çekimleri tüm hızıyla devam eden ve yakın bir süre sonra ATV kanalında yayınlanacak olan Hercai dizisinde yer alıyor.

Feride Çetin’in rol aldığı diziler

Anneler ve Kızları – 2011

Aşk ve Ceza – 2010

Yalancısın Sen – 2009

Son Ağa – 2008

Hatırla Sevgili – 2007-2008

Rüya Gibi – 2006

Feride Çetin’in rol aldığı filmler

Taş Mektep – 2013

Lal – 2013

Aziz Ayşe – 2012

Güzel Günler Göreceğiz – 2012

Ulak – 2008

Gomeda – 2007

İki Genç Kız – 2005

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler