Ana SayfaÜnlülerFerdi Merter'den kötü haber! Bir yıldız daha kaydı...

İlgili Postlar

Ferdi Merter’den kötü haber! Bir yıldız daha kaydı…

Ferdi Merter’den kötü haber! Bir yıldız daha kaydı… Usta oyuncu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı Ferdi Merter, uzun süredir verdiği yaşam mücadelesine yenik düştü. Ferdi Merter, sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğdu. Detaylar haberimizde…

Usta sanatçı Ferdi Merter’e büyük vefasızlık! Kızı her şeyi anlattı…

Ferdi Merter vefat etti

Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak sanat camiasına üstün hizmetler vermiş olan oyuncu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı kimlikleri ile dikkat çeken Ferdi Merter, 79 yaşında hayatını kaybetti. Uzun zamandır tedavi gören ve ölümle mücadele eden Merter, mücadelesine yenik düşerek yaşamını yitirdi.

Ferdi Merter Fosforoğlu kimdir?

Kötü haberi kızı verdi

Sanatçı Ferdi Merter’in vefat haberini, İngiltere’de yaşayan kızı Almula Merter Churm verdi. Sosyal medyada vefat haberini paylaşan Almula Merter Churm, paylaşımında “Babam beni böyle bırakıp gitmek var mıydı? Canım babamı, tiyatro üstadımı, atamı, ustayı az önce kaybettik. Canım babam ışıklarda uyu. Seni çok seviyorum.” ifadelerine yer verdi.

Vefasızlık yaşadı

Ferdi Merter, aylardır hastanede tedavi görüyordu. Ancak, sanat camiasından büyük bir vefasızlık ile karşılaşmıştı. Kızı Almula Merter Churm, babasına yapılan vefasızlığı şöyle anlatmıştı: Babam altı aydır hastanede vefayı çok az insandan gördük. Özellikle kendi içimizde vefa gerçekten İstanbul’da bir semt adı. Dostluk bu cadı kazanı içinde çok uzak. Dile kolay 78 yılı var babamın sahneye ve beyaz perdeye adım atışı. Ama popüler kültürün içinde değilsen vefanın içinde değilsin demektir. Dediğin gibi bu insanlar kolay yetişmiyor. Babam hala yoğun bakımda. İlk üç ay ziyaret ediliyordu. En büyük vefasızlık önce Devlet Tiyatrosu’ndan oldu. Ordan emekli çünkü babam. Genel Müdür sınıf arkadaşım üstelik, ilk başta onun gelmesi lazım. Sadece iki üç defa konuştuk o da benim aramalarım sonucu. Bir kere bile gelmedi. Dizilerinden teknik ekibi hep aradı ama sanatçılar bir kaç kişi hariç tın tın. Düzenli olarak soran bir şeylere yardımcı olmaya çalışan bir tek Halit Ergenç. O da babamla hiç bir dizi de rol almamasına rağmen. Ve Oda Tiyatrosu. Hepsi bu. Babam Film San’da başkan olduğu zaman etrafında olan hiç ayrılmayan CHP İstanbul İl Canan Kaftancıoğlu’nun bir konu için defalarca aradım önemli dedim bir kere dönmedi. Sözcü Gazetesi babamın sağlığı yerindeyken röportaj yaptı fakat çok hızlı hastalandı babam röportajı yayımlanmadı. Hep sayfa hazır bu hafta, öbür hafta, Pazar, Pazartesi diye oyaladılar. Hastane de ne zaman gözünü açsa ‘Röportajım çıktı mı?’ diye sordu. Daha ne anlatayım. O kadar çok anlatılacak şey var ki…”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler