Ana SayfaKimdirFedon kimdir?

İlgili Postlar

Fedon kimdir?

Taverna müziği denince akla ilk gelen isim Fedon kimdir? Son zamanlarda evlilik ile ilgili yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Fedon’un kim olduğu merak edilmeye başlandı. Fedon kimdir, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, hangi çalışmaları gerçekleştirdi? gibi soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz…

Herkes tarafından Fedon olarak tanınan, tam ismi Fedon Kalyoncu olan şarkıcı, Rum asıllı Türk vatandaşıdır. Annesi Ermeni, babası ise Rum’dur. Eğitimini, İstanbul Beyoğlu’nda Özel Zoğrafyon Rum Lisesi’nde görüyordu. Ancak, 1962 yılında okuldan ayrılarak eğitimini yarıda bıraktı. Fedon’un dedesi Kleanti Kalyoncu, Çanakkale Savaşı şehididir. Kendisi de askerliğini 1967 yılında Amasya’da yaptı.

Türk vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Fedon, “Türklüğüyle gurur duyan bir insanım. Çoğu Müslüman’dan daha Türk’üm. Çoğu Türk’ten daha çok vatanımı seviyorum. Rum ilkokulunda okumama rağmen bize öğretilen ‘A’ harfiyle başlayan üç önemli değer vardır; Allah, Ana ve Atatürk. Ben şehit torunuyum. Dedemin ismi Çanakkale’de yazılıdır.” diyerek duygularını ifade etmişti.

Fedon, kariyerine ilk adımını 1962 ve 1972 yılları arasında on yıl boyunca sinema sektöründe çeşitli işlerde görev alarak adım attı. Fedon, 1987 yılında Zorba Taverna’yı açtı. 1991 yılında ise, şarkıcılığa başladı. Aynı yıl içinde, !Senin İçin! isimli ilk albümünü çıkardı.

Sinema sektöründe de dikkat çeken ünlü şarkıcı Fedon, 1995 yılında ‘Süper Yıldız’ isimli dizide Hülya Avşar, Bülent Kayabaş, Öztürk Serengil, Yusuf Sezgin, Reha Yeprem ile birlikte rol almıştır. 2000 yılında da Savaş Ay, Çolpan İlhan, Kerem Alışık, Nilüfer Açıkalın, İlknur Soydaş, Fikret Kuşkan, Beyazıt Öztürk, Yıldo, Mustafa Altıoklar gibi isimlerin rol aldığı ‘Dansöz’ isimli filmde rol aldı.

Eda Kalyoncu ile evli olan Fedon’un bu evliliğinden Natali Kalyoncu, Theo Kuğu isimli iki kızı dünyaya geldi.

Fedon’un Albümleri:
1991 – Senin İçin

1992 – Aşığınım

1994 – Nerdesin?

1997 – Bir Kadın Var – Bi Tanem

2000 – Sevdiklerimizle (Toplama albüm)

Fedon’un rol aldığı film ve diziler:

Oyuncu:

2014 – Arkadaşım Hoşgeldin (Kendisi) (Tv Programı)

2007 – Sessiz Gemiler (TV Dizisi)

2002 – Reyting Hamdi (Hakim) (TV Dizisi)

2001 – Sultan (Avukat Levent) (TV Dizisi)

2000 – Dansöz (Sinema Filmi)

1995 – Süper Yıldız (Fedon) (TV Dizisi)

1989 – Şeytanın Kurbanları (TV Dizisi)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler