Ana SayfaDedikoduFatih Ürek’in Orkestra Şefi Sigortasızlıktan Dert Yandı

İlgili Postlar

Fatih Ürek’in Orkestra Şefi Sigortasızlıktan Dert Yandı

Fatih Ürek’in Orkestra Şefi  Sigortasızlıktan Dert Yandı

Orkestra şefi Oğuz Mühürdar, Fatih Ürek’e kendisini 10 yıl sigortasız çalıştırdığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandı. 10 yıllık sigorta ücretini ödemesine hükmedilen şarkıcı, karara itiraz etti.

Fatih Ürek’in 10 yıl boyunca orkestra şefliğini yapan Oğuz Mühürdar, ünlü şarkıcının kendisini sigortasız çalıştırdığı iddiasıyla iş mahkemesine başvurdu.

Magazin basınının da çıkan haberlere göre; Mühürdar; mahkemeye sunduğu üç sayfalık dava dilekçesinde, 2002 yılında Ürek’in yanında orkestra şefi olarak işe başladığını belirttti. Dilekçede, şu ifadeler yer aldı:
“Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilmesi gereken belgeler, Ürek tarafından kuruma teslim edilmedi ve sigorta primlerim yatırılmadı. 2012 yılında işime son verilinceye kadar, ücret karşılığı çalışmama rağmen sigorta primlerim yatırılmadı.”

Dilekçeye Ürek’le çalıştığına dair fotoğraf ve videolar da ekleyen Mühürdar, şöyle devam etti:
“Haksız ve sebepsiz olarak aniden işime son verildi. O tarihten bu yana, yani yaklaşık bir yıldır bu olayın maddi ve manevi mağduru olarak, çok zor şartlar altında hayatımı sürdürmekteyim. İşsizlik sigortasından faydalanamıyorum. Tam 10 yıl kaybım var.”

3 BİN 581 GÜNLÜK BORÇ

İstanbul 19’uncu İş Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonunda hakim, Ürek’in 3 bin 581 gün Mühürdar’ı sigortasız çalıştırdığına hükmederek, sigorta ücretinin ödenmesine karar verdi. Karara itiraz eden Ürek, herhangi bir muhalefetin olmadığını beyan edip kararın bozulması talebiyle İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkemenin nasıl sonuçlanacağını ise önümüzdeki günler de bekleyip göstereceğiz..

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler