Ana SayfaÜnlülerFatih Erkoç Kimdir?

İlgili Postlar

Fatih Erkoç Kimdir?

Fatih Erkoç kimdir? Müzik dünyasının en önemli isimlerinin arasında yer alan Fatih Erkoç kimdir? Söz yazarı, besteci ve müzisyen olan sanatçı Fatih Erkoç, kaç yaşında? Ünlü sanatçı nerede doğdu? Aslen nereli? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…


Bugün Doğan Ünlüler

Fatih Erkoç kaç yaşında? Nerede doğdu? Aslen nereli?

Türk Caz Müziği denilince akla gelen ilk isimlerden birisi olan Fatih Erkoç, 7 Nisan 1953 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Burdurlu olan 65 yaşındaki sanatçı, Koç burcu.

Fatih Erkoç kimdir?

İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya gelen usta sanatçı Fatih Erkoç; müzik hayatına henüz 3 yaşındayken, ud sanatçısı olan babasının keman hediye etmesiyle başladı.

İlkokul eğitiminin ardından 1965 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı’na giren Fatih Erkoç, Batı Müziği bölümünde eğitime başladı.

Konservatuara ilk girdiği dönemde klasik gitara merak saran sanatçı, hocaları tarafından trombon ve kontrbasa yönlendirildi. Müzik yaşamına zamanla pekçok enstrüman eşlik etmeye başlayan Erkoç, piyano, saksafon, trompet, ud ve flütle de oldukça başarılı oldu.

7 yıl boyunca rombon, piyano ve kontrbas eğitimi alan başarılı sanatçı, okulundan mezun olmadan ayrılıp, İstanbul Gelişim Orkestrası ile çalışmaya başladı. İlk amatör sahne performanslarını İstanbul Gelişim Orkestrası ile sergileyen Fatih Erkoç, 1971 yılında grupla birlikte “Nihayet” isimli yeni albümünü çıkarttı.

Kısa bir süre trambon sanatçısı olarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda yer alan ünlü sanatçı, Ankara’da vatani görevini yerine getirdiği dönemde, ünlü caz davulcusu Erol Pekcan’ın orkestrasında çalışmaya başladı. Bu orkestrayla birlikte pek çok konser veren Fatih Erkoç, aynı zamanda birçok radyo ve televizyon programında da performans sergiledi.

1975 yılında Norveç’e yerleşen Erkoç, birçok farklı İskandinav ülkelerinde faaliyet gösteren orkestralarda yer aldı.

Kuşadası 1. Altın Güvercin Şarkı Yarışması’nın ilk birincisi!

11 yılın ardından ülkeye geri dönen sanatçı, Kuşadası 1. Altın Güvercin Şarkı Yarışması’nda sözü, müziği, aranjesi kendisine ait olan ve kendisinin seslendirdiği “Yol Verin A Dostlar” şarkısıyla katılıp, birinciliği elde etti.

Şarkısının kısa bir süre içinde oldukça popüler olmasının ardından albüm yapmaya karar veren Erkoç, 1987 yılında şarkısı ile aynı adı taşıyan ilk albümünü çıkarttı.

Albümüyle beraber geniş kitlelere hitap eden sanatçı, 1989 yılında yine kendi şarkısıyla katıldığı Altın Güvercin Şarkı Yarışması’nda tekrar birinciliğe layık görüldü.

1980’li yılların sonlarına doğru TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası bünyesinde solistlik yapmaya ve trombon çalmaya başlayan Fatih Erkoç, bu orkestrayla geçirdiği altı yıl boyunca çok sayıda caz konserinde yer aldı.

radyo-tv programlarında performans sergiledi ve Amerika, İtalya, Fransa, Finlandiya ve Hollanda gibi ülkelerde düzenlenen birçok önemli caz festivaline katılan Erkoç, 1989 yılında Malezya‘da düzenlenen bir pop müzik şarkı yarışmasına sözü, müziği ve aranjesi kendine ait olan “Korku” adlı parçayla katılarak, Türkiye’yi temsil etti.

1992 yılında “Ellerim Bomboş” adlı albümünü müzikseverlerin beğenisine sunan Fatih Erkoç, pop altyapılarının kullanıldığı bu albüm ile büyük bir beğeni topladı.

Hemen ertesi yıl “Penceremden Gökyüzüne” adlı üçüncü albümünü piyasaya süren sanatçı, 1994 yılında ise “Sana Deliyim” adlı albümle müzik marketlerdeki yerini aldı.

1996 yılında “Kardelen” ve 1999 yılında ise “Fatih Erkoç” albümlerini çıkartan sanatçı, bu albümlerden sonra daha çok konser ve sahne çalışmalarına ağırlık verdi.

TRT 1’de yayınlanan “Fatih Erkoç’la Yankılar” adlı müzik programı yapan Erkoç, daha sonra yayına Kanaltürk kanalında devam etti.

Albüme 6 yıl süren bir ara veren sanatçı, 2005 yılında “Beklenen” isimli albümünü kendi müzik şirketi olan MEFA’dan çıkarttı.

Üniversite hayatını yarım bırakan usta sanatçı Fatih Erkoç, geçtiğimiz yıllarda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olarak tamamladı.

2016 yılında lenfoma kanserine yakalandığını açıklayan sanatçı, 6 ay boyunca gördüğü lenf kanseri tedavisi sonrası sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi.

Fatih Erkoç albümleri

Yol Verin A Dostlar – 1988

Ellerim Bomboş – 1992

Penceremden Gökyüzüne – 1994

Sana Deliyim – 1995

Kardelen – 1996

Fatih Erkoç – 2000

Beklenen – 2005

Kör Randevu – 2008

Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio – The Lady From İstanbul – 2010

Seher Yeli – 2011

Yanında Her Kimse – 2012

Babamdan Miras – 2013

Aşk Sadece – 2014

Çocuk Şarkıları – 2015

True Love – 2016

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler