Ana SayfaÜnlülerFadik Sevin Atasoy'a Ödül

İlgili Postlar

Fadik Sevin Atasoy’a Ödül

Fadik Sevin Atasoy’a ABD Boulder Fringe Festivali’nde ödül verildi. Bizim Evin Halleri, Dudaktan Kalbe ve Avrupa Yakası gibi sevilen dizilerde rol alan oyuncu 2011 yılında Newyork Üniversitesinin düzenlediği Tisch-First Run Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü de kazanmıştı.

Fadik Sevin Atasoy Kimdir?

Amerika’dan İkinci Ödül

Fadik Sevin Atasoy’a Amerika’dan ikinci ödül. Atasoy’un ilk yönetmenlik deneyimi olan ‘MUSE 90401 Bir Esin Perisi’ ile ABD Boulder Fringe Festivali’nde ‘En İyi Drama Sineması Yapımı’ ödülünü kazandı. Festival Başkanı David Ortalano dünyada kadın yönetmenlere daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek Atasoy’un oyunu hakkında güzel övgülerde bulundu. David Ortalano Fadik Sevin Atasoy’un drama filminin özgün olduğunu ve festival seyircisi tarafından en beğenilen yapım olduğunu dile getirdi.

Fadik Sevin Atasoy ise ödülü alırken yaptığı konuşmasında yapımcısı Emre Oskay’a ve destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür etti. Tüm sanatseverlere teşekkürlerini iletirken ödülünü tüm kadın hikaye anlatıcılarına adadı.Film Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Ankara Cer Modern Müzesi’nde çekildi ve bu sebeple festival jürisinin büyük övgüsünü kazandı.

Atasoy bir teşekkürde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma şu notu ekledi;

‘Kan ,Ter ve Gözyaşı diye seslenir MIUSE eserin kalbinde aslında her eser yaratıcısı inkar etse de ister istemez otobiyografiktir. Nice duygu nice deneyim yaşattın bana MUSE ama bu son yaşattığın ödül herşeye değdi. Ve nice güzel insan kattın bu yolculuğunda bana .  ABD Boulder Fringe Festivalinde ‘En İyi Drama Sineması Yapım’ ödülünü alan tüm ekip arkadaşlarımı yürekten kutluyorum; Bu başarı hepimizin.

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler