Ana SayfaKimdirEvrencan Gündüz kimdir?

İlgili Postlar

Evrencan Gündüz kimdir?

Evrencan Gündüz kimdir? Ünlü müzisyen Asım Can Gündüz’ün oğlu Evrencan Gündüz kaç yaşında? Evrencan Gündüz aslen nereli? Evrencan Gündüz hangi burç? Evrencan Gündüz biyografisi ve hakkında bilmeniz gerekenler…

Evrencan Gündüz kaç yaşında? Evrencan Gündüz aslen nereli? Evrencan Gündüz hangi burç?

2 Şubat 1996 Kadıköy doğumlu olan Evrencan Gündüz İstanbulludur. Genç şarkıcı şu an 24 yaşında ve kova burcudur.

2 şubat doğumlu ünlüler

Evrencan Gündüz kimdir?

24 Haziran 2016’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman ünlü müzisyen Asım Can Gündüz’ün oğlu olan Evrencan Gündüz, henüz ilköğretim dönemindeyken koro ve tiyatrolarda görev almaya başladı. 4. Sınıfa başladığında kardeşi ile birlikte piyano dersleri aldı ve iki yıl boyunca piyano derslere düzenli devam etti. Daha sonra ortaokuldayken okul korosunda ve orkestralarda öğretmenleriyle birlikte çeşitli festivallerde boy gösterdi.

Kova Burcu Ünlüler

Henüz 13 yaşlarında, Ray Charles’ın filmini izledikten sonra Blues müziğine olan hayranı oldu. Blues hayranı olarak Jimi Hendrix, BB. King, Albert Collins, Fredie King ve James Brown’nun müziklerini dinleyerek büyüdü. Duyduğu bu hayranlık ise yaptığı müziğin kalitesini ve tarzına yön veren en önemli etmen oldu.

14 yaşına geldiğinde babasının da etkisiyle gitara ilgi duyan Evrencan Gündüz, hem babasının hem de gitar çalan arkadaşlarının destekleri ve internetten video izleyerek klasik gitar çalmaya başladı. Gelişimi sonrası 15 yaşında babasının hediye ettiği elektro gitar ile öğrendiği klasik gitar sonrasında elektro gitar çalmayı öğrendi. Babasının yol göstermesi ile birlikte babasıyla birlikte çeşitli otel ve mekanlarda yaz süresince sahne alarak, sahne tecrübesini tecrübesini arttırdı.

16 yaşında geldiğinde ise sokak müzisyenliğine merak sardı ve aynı yıl içerisinde arkadaşlar ile beraber ilk grubu olan T-Blues isimli grubu kurarak, festivallerde ve konserlerde boy gösterdiler. O dönemde popüler olan ve daha sonra yasaklanan vapurlarda vapur müzisyenliği yaptı.

Kendini iyice geliştiren Evrencan Gündüz, Rock’n Purple’da en iyi solist ve rock kategorisinde en iyi grup ödülü, Dont Let Me Down (Beatles) parçasında yaptığı düzenleme ile kemençeyi parçada kullanarak, en değişik enstruman ödülüyle toplamda 3 ödül kazanmayı başardı.

Kendine ait “Akustik Solo” programları ile birlikte grubu “Evrencan Gündüz Quartet” ile konser çalışmaları ile birlikte beste ve albüm çalışmalarına devam etmektedir.

Müzik hayatına devam eden Evrencan Gündüz, gelecekte Dünya’nın en iyi jazz ve Blues müzisyenlerinden olma amacının yanında, İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Mühendisliği Fakültesindeki akademik kariyerini tamamlamak için çalışmalarına devam etmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler