Ana SayfaKimdirBarbaros Kimdir?

İlgili Postlar

Barbaros Kimdir?

“Derbeder” albümüyle büyük bir çıkış yakalayan Barbaros kimdir? Barbaros kaç yaşında? Barbaros albümleri neler? Barbaros aslen nereli? Barbaros hangi burç? Barbaros hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazık.

Barbaros Kaç Yaşında? Barbaros Aslen Nereli? Barbaros Hangi Burç?

Barbaros 1 Ocak 1973 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan Barbaros, Oğlak burcudur.

Barbaros Kimdir?

Barbaros eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra önce “İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü”ndan mevzun olmuş ve ardından “İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan Bölümü”nden mezun olmuştur.

“Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Gazeteciliği Bölümü”nde yüksek lisansını tamamladıktan sonra Haldun Dormen’in “müzikal workshop”larına katılan Barbaros, kariyerine Grup Rapsodi ile İstanbul’un seçkin mekanlarında sahne performansları ve televizyon programları ile başlamıştır. Aynı zamanda Barış Manço, Leman Sam, Harun Kolçak, Nükhet Duru gibi isimlere albüm kayıtlarında ve konserlerinde geri vokal yapan Barbaros, Discovery Channel ve bazı reklam filmlerinin jingle seslendirmelerini yapmıştır.

2002- 2005 yılları arasında Ferhat Göçer’le aynı sahneyi paylaşan Barbaros, aynı yıllar arasında Rumeli Hisarı, Aya Irini, AKM ve Cemal Reşit Rey’de Galatasaray Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu “Dünya Müzikalleri” gösterilerinde solist olarak görev almıştır. 2005 senesinin Temmuz ayında, İtalyan tenor Alessandro Safina ve Ferhat Göçer’le Açık Hava Tiyatrosu’nda konser veren Barbaros, 2006 Haziran ayında İtalyan tenor Alessandro Safina, İtalyan tenor Patrizio Buanne ve Ferhat Göçer’le Açık Hava Tiyatrosu’nda konser vermiştir.

2008 Ajda Pekkan yaz konserlerinde (İstanbul Arena, Bodrum Antik Tiyatro, Çeşme Açık Hava, Bursa Açık Hava) konuk sanatçı olarak yer aldı. Aynı yıl Leman Sam ile Lütfi Kırdar’da konser veren Barbaros, Dj. Salih Saka’nın “Turkish Session” albümünde “Oci Ciorniye”, “Büyüleyen Gözlerinle” ve “Çal Kanunum” şarkılarını yorumladı. 2009 yılında Enis Fosforoğlu Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş” adlı müzikalde de başrol oynamıştır.

Yurtdışında gerçekleşen ilk Cumhuriyet Balosu’nun solisti olarak Fransa’ya davet edilen başarılı sanatçı Paris’te gerçekleşen konser Avrupa basını ve davetlilerden büyük ilgiyle karşılanan Barbaros, 2010 senesinin Ekim ayında Sony Music’ten kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkaran Barbaros, 2011 yılında TRT tarihinde ilk kez yapılan müzik ödüllerinde, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” seçilmiştir. “Hayırdır” isimli ikinci albümünün ardından 2012 yılında ise “Borcun Var” isimli teklisini yayımlamıştır.

Orkestra şefi Orhan Şallıel’in Kültür Köprüleri projesinde konuk solist olarak yer alan Barbaros, Senfoni Orkestrası eşliğinde Özcan Deniz ile Caruso’yu seslendirmiş ve Sertab Erener’in Zorlu’da gerçekleşen konserinde “Phantom of the Opera” müzikalinden 3 eserde sanatçıyla düet yapmıştır.

2018 yılın başında sözleri Sıla’ya, müziği Kyriakos Papadopoulos’a, düzenlemesi İskender Paydaş’a ait olan “İki Elim Kanda Olsa” isimli teklisini, DMC etiketiyle dinleyicilerle buluşturan Barbaros, 2019 yılında ise söz ve müziği Tuğrul Cerrahoğlu’na, düzenlemesi Batu Çaldıran’a ait olan ve klibi Okan Bayülgen’in imzasını taşıyan “Kalbimin Ankara’sı” single’ını müzik severlerin beğenisine sunmuştur.

2019’un yaz aylarında Akra Caz Festivali’nde sahne alan Barbaros, şef Oğuzhan Kavruk yönetimindeki Symphonic Project ile 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin açılış konserini gerçekleştiren başarılı sanatçı 90’ların sevilen şarkılarını yeniden yorumladığı “Derbeder” albümüyle büyük bir beğeni görmüştür.

Barbaros Albümleri

  • 2020 – Derbeder
  • 2019 – İki Elim Kanda Olsa
  • 2019 – Kalbimin Ankara
  • 2012 – Borcun Var
  • 2011 – Hayırdır
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler