Ana SayfaYaşamEurovision'da Birinci Hangi Ülke Oldu?

İlgili Postlar

Eurovision’da Birinci Hangi Ülke Oldu?

Türkiye’nin katılım göstermediği Eurovision 2017 geçtiğimiz akşam gerçekleşti.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen yarışmada, ülkelerin sanatçıları birbirinden farklı ve iddialı yapımları seslendirirken özellikle final performansı oldukça etkiledi. 62.’si düzenlenen ve Ukrayna’nın geçtiğimiz yıl birinci olması sebebiyle Ukrayna’da yapılan etkinlikte, Portekiz’i temsil eden Salvador Sobral birinci olmayı başardı.

Birinci Portekiz!

Şarkıcı gecede “Amar Pelos Dois”adlı eseri seslendirdi. Özellikle bu yıl yarışma öncesinde yaşanan olaylar Eurovision’un önüne geçmeyi başardı. Rusya yaşanan olaylara tepki olarak Eurovision’a katılmayacağını açıkladı. Yarışma öncesinde Rusya tarafından alınan bu karar oldukça dikkat çekti.

Portekiz Kaç Puan Aldı?

Birinci olan Portekizli şarkıcı 758 puan almayı başardı. 2. sırada ise Bulgaristan temsilcisi yer aldı ve Bulgaristan temsilcisi 615 puan alarak açık ara farkla ikinci olmayı başardı. Eurovision için düzenlenen gecede özellikle sahneye atlayan bir izleyicinin protestosu geceye damga vurdu. Sahnede şarkı söylendiği bir sırada sahneye çıkan iç çamaşırını çıkartarak gösteren protestocuya müdahale kısa süre içerisinde yapıldı. Müdahale kısa sürede yapılsa da bu anlar tüm dünyada görüntülendi.

Geçtiğimiz akşam tamamlanan etkinlik ile birlikte Eurovision’da bir yıl daha geride kaldı. özellikle Portekiz’in birinci olması ise Avrupa ülkelerinde dikkat çekti. Gelecek yıl Portekiz’de düzenlenecek Eurovision yarışması ile bir şarkı yarışması daha ekranlara getirilecek.

Türkiye geçtiğimiz yıllar içerisinde yaşanan olaylara tepki göstererek Eurovision yarışmalarına bundan sonraki süreç içerisinde katılmayacağını duyurmuştu. Türkiye’de bu karar hala devam ettirilirken, bu yıl da yarışmaya katılım gerçekleşmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler