Ana SayfaKimdirEsra Dermancıoğlu kimdir?

İlgili Postlar

Esra Dermancıoğlu kimdir?

Kırgın Çiçekler dizisinde Zehra rolüne hayat veren ünlü oyuncu Esra Dermancıoğlu hakkında merak edilen nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, hangi eğitimleri aldı, hangi projelerde rol aldı? gibi soruların yanıtlarını sizler için bir araya getirdik. Esra Dermancıoğlu kimdir? sorusunun yanıtı haberimizde…

Esra Dermancıoğlu, 7 Aralık 1968 yılında İstanbul’da İstanbul’da dünyaya geldi. Ailesinin tek çocuğudur. Ünlü oyuncu, cümbüşü icat eden Zeynel Abidin Cümbüş’ün torunudur. Henüz 13 yaşındayken lisanslı bir yüzücüydü ve Türkiye birincisi oldu. İstanbul Pierre Loti lisesi’nde okudu ve mezun oldu. Sonrasında, İsviçre’de Franklin College’de sanat tarihi okudu.

Küçük yaşlarda oyuncu olmak ve sahneye çıkmak isteyen Esra Dermancıoğlu, Şahika Tekand’ın Stüdyo Oyuncuları’nda eğitim gördü, yurt dışında katıldığı workshoplara katıldı, Laçin Ceylan’dan ders aldı, Derya Alabora’nın konservatuvarda verdiği derslere katıldı.

İlk oyunculuk deneyimini, Gülse Birsel’in teklifi ile Avrupa Yakası’nın 6. sezonunun 163. bölümünde konuk oyuncu olarak yaşadı. Sonrasında birçok dizi ve filmde rol almaya başladı. En büyük çıkışı, Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinde canlandırdığı Mukaddes karakteri ile yaşadı. Bu rol ile adeta yıldızı parladı.

Esra Dermancıoğlu, 2010 yılında eşinden oyuncu olmasına karşı çıktığı için boşandı. Bu evliliğinden 2000 yılında Refia ismini verdiği bir kızı dünyaya geldi.

Şimdilerde ATV ekranlarında yayınlanan Kırgın Çiçekler isimli dizide rol alıyor. Esra Dermancıoğlu, bu dizide Zehra karakterine hayat veriyor.

Filmleri ve dizileri:

2015 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Cennet) (TV Dizisi)

2014 – Merdiven Adam (Sinema Filmi)

2014 – Sil Baştan (TV Dizisi)

2013 – Kadın İşi: Banka Soygunu (Sinema Filmi)

2013 – Doksanlar (TV Dizisi)

2012 – Küçük Hesaplar (TV Dizisi)

2010 – 2011 – Fatmagül’ün Suçu Ne? (TV Dizisi)

2009 – Moral Bozukluğu ve 31 (Sinema Filmi)

2009 – Sen Harikasın (TV Dizisi)

2009 – Avrupa Yakası (6. Sezon) (TV Dizisi)

Ödülleri:

2014 – 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali – En iyi kadın oyuncu (Kadın İşi: Banka Soygunu)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler