Ana SayfaKimdirEsra Ceyhan Kimdir?

İlgili Postlar

Esra Ceyhan Kimdir?

Ünlü sunucu Esra Ceyhan kimdir? TV ekranlarının gündüz kuşağındaki kadın programlarının yetenekli sunucusu Esra Ceyhan kimdir?

1969 yılında İstanbul’da dünyaya gelen güzel sunucu aslen İzmirlidir. Babasının işi nedeniyle Bursa ve Diyarbakır’da ikamet etmiştir. Bursa’da başladığı ilkokulu Diyarbakır’da tamamlamış,ortaokul ve lise eğitimini ise tekrar Bursa’ya taşınınca bitirmiştir.1986 yılında, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde yüksek öğrenimine devam etmiştir. Üniversitenin ikinci sınıfında okurken, bir davette Halit Kıvanç’la tanışmasıyla TRT’de çalışmaya başlamış ve televizyonculuk hayatına ilk adımını böylelikle atmıştır. Henüz mezun olmadan, TRT’de görev aldığı yıllarda; teklif edildiği halde kameraların önüne çıkmamış, kamera arkasındaki işleri öğrenmeye çalışmıştır. TRT’de; eğlence, eğitim, kültür ve drama programlarının hazırlanmasıyla ilgili tecrübeler edinerek, yönetmen yardımcısı olarak görevlerde de yer almıştır.1992 yılında diş hekimi Barbaros Ceyhan ile evlendi.Bu evliliğinden, 2006 yılında bir tane kızı olmuştur. 2009 yılında ise 17 yıllık evliliğini sona erdirmiş ve tekrar evlenmemiştir.

Esra Ceyhan’ın Çalışmaları

Belli bir süre televizyon hayatına ara veren yetenekli sunucu, ilk kez Flash TV’de ekranlarla buluştu. 1996 yılında, profesyonel olarak ilk kez TV kanalı HBB’de gündüz kuşağında yayınlanan “İkiden Dörde” adlı programını sunmaya başlamasıyla, sunuculuk kariyerinin ilk temelini atmış oldu. Güzel oyuncunun bu TV programı, sonraki sene ATV’ye transfer olunca; “Esra Ceyhan’la A’dan Z’ye” adıyla, sekiz buçuk yıl aynı kanalda devam etmiştir.Sonraki yıllarda aynı program,tekrar TV 8’de bir sezon boyunca izleyicilere sunulmuştur. Sabah ve Posta gazetelerinde köşe yazarlığı da yapan ünlü sunucunun bir adet yemek kitabı da bulunmaktadır.

Kanal D’de “Esra Ceyhan’la” adlı gündüz programında sunuculuğuna devam eden Ceyhan’ın;bu programı, 2009 yılında TRT’ye “Esra Ceyhan’la Hayat” adıyla transfer olsa da  5 ay kadar devam etmiştir.

“Cey Yapım” adında bir yapım şirketi de bulunan sunucu Ceyhan; son olarak 2012 yılında tekrar “Esra Ceyhan’la A’dan Z’ye” adlı programla Kanal 7 ekranlarında 1 yıl görev almıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler