Ana SayfaKimdirEsra Balamir kimdir?

İlgili Postlar

Esra Balamir kimdir?

Seren Serengil’in hakkında konuşmama kararı aldırdığı, eğer karara uymazsa üç ile on gün arasında hapis cezasına çarptırılacağı haberleri gündeme bomba gibi düşen Esra Balamir kimdir? Çıkan haberlerin ardından, Esra Balamir’in hayatı araştırılmaya başlandı. Esra Balamir kimdir, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, hangi çalışmaları gerçekleştirdi? gibi soruların  yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz…

Esra Balamir ya da gerçek ismi ile Esra Balamaz, 7 Eylül 1975 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Rana isimli bir de ablası vardır. Babasının uyuşturucu batağına sağlanmasının ardından annesi, babasının öz yeğeni ile Avustralya’ya kaçtı. Esra Balamir’in babası Alaattin Balamaz, 64 yaşındayken 2004 yılında girdiği Adana Kürkçüler Cezaevi’nde beş aylık hapis cezasını yatmakta olduğu sırada merdivenlerden ayağının kayıp düşmesi ile hayatını kaybetti.

Model ve sunuculuk yapan Esra Balamir, şarkıcılık da yapıyor. İki tane de albüm çıkardı.

Esra Balamir, iki ayrı yarışma programına katıldı. Balamir, 2004 yılında Seray Sever’in sunuculuğunu yaptığı Ünlüler Çiftliği isimli yarışma programına katılarak Serpil Çakmaklı, Murat Başaran, Leyla Adalı, Naşide Göktürk, Küçük İbo, Mustafa Uğur, Ahu Tuğba, Yalçın Özden, Bora Gencer, Yaşar İpek ile yarıştı. 2016 yılında ise, Öykü Serter’in sunuculuğunu yaptığı, Ivana Sert, Hakan Akkaya, Neslihan Yargıcı ve Uğurkan Erez’in jüride olduğu İşte Benim Stilim Ünlüler isimli yarışmaya katılmış, Aslızen, Berna Öztürk, Elif Ece Uzun, Esra Balamir, Esra Sönmezer, Gizem Özdilli, Hatice Çarpar, İnci Pars, Neslihan Önder, Nil Karataş, Pelin Suade, Sevil Uyar, Simge Tertemiz, Tuğçe Özbudak, Yasemin Öztürk, Yeşim Erçetin ile yarışmıştı.

Esra Balamir, 1998 yılında oyuncu Yalçın Dümer ile nikah masasına oturdu. Ünlü çiftin Galatasaray Adası’nda yaptıkları nikahı Recep Tayyip Erdoğan kıymıştı. Ancak, evliliğinde aradığı mutluluğu bulamayan Esra Balamir, Yalçın Dümer ile sadece bir yıl evli kalmış ve 1999 yılında boşanmıştı.

Esra Balamir, model, sunucu ve şarkıcı kimliklerinin yanı sıra, oyunculuk da yaptı. Bazı televizyon dizilerinde rol aldı.

Albümleri:
2005 – Bal Gibi
2007 – Masalcı

Rol aldığı diziler:
2003 – Hayat Bilgisi (TV Dizisi)
1998 – Şafak Vakti (Gülbeyaz) (TV Dizisi)
1998 – Sırılsıklam (TV Dizisi)
1997 – Böyle mi Olacaktı (TV Dizisi)
1993 – Bizim Takım (TV Dizisi)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler