Ana SayfaKimdirEce Gürsel kimdir?

İlgili Postlar

Ece Gürsel kimdir?

Manken ve şarkıcı kimlikleri ile bilinen Ece Gürsel kimdir? Yeni sevgilisi ile ilk kez el ele görüntülendiği haberlerin ardından son zamanların en çok merak edilen ismi haline gelen Ece Gürsel nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü bir isim oldu? Hangi çalışmaları gerçekleştirdi? Ece Gürsel hakkında merak edilen he şey haberimizde…

Ece Gürsel 11.12.1982 tarihinde Antalya’da dünyaya geldi. İlkokulu Barbaros İlkokulu’nda, ortaokulu Atatürk Ortaokulu’nda okuduktan sonra Antalya Koleji’nde okumaya başladı. Sonrasında Akdeniz Koleji’ne geçiş yaptı ve liseden burada mezun oldu. Üniversite eğitimini ise, Akdeniz Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak 2002 yılında tamamladı. İki yabancı dili olan Ece Gürsel, İngilizce ve Rusça konuşabiliyor.

Henüz üniversitede okurken mankenlik kariyerine adımını atan Ece Gürsel, 1999 yılında mankenlik yapmaya başladı. 2000 yılında düzenlenen Star TV Güzellik Yarışması’na katıldı ve ikinci olmayı başardı.

Ece Gürsel, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşti. Gürsel, 2003 yılında Best Model of Turkey yarışmasına katıldı. Bu yarışmada da ikinci olmayı başardı. Böylelikle 90 ülkenin katılımı ile Malezya’da düzenlenen Best Model International 2003’e Türkiye adına katılma hakkı kazandı. Yarışmada, dördüncü oldu ve ayrıca en iyi vücutlu manken seçildi.

Asıl popüler oluşu, haftalık yayınlanan bir derginin 2005 yılı Sevgililer Günü sayısında Hıncal Uluç ile birlikte kapak olması ile gerçekleşti. Dergide, “Türkiye’nin Sweetheart’ı” ilan edildi ve herkesin tanıdığı bir isim haline geldi.

Mankenlik kariyerinde hızla ilerleyen Ece Gürsel, şarkıcı olmaya karar verdi. Kendini yetiştirmek isteyen Gürsel, 2008 yılında, Elif Nun İçelli’den nota, şan ve nazariyat eğitimi almaya başladı. Albüm çıkaran Gürsel, mankenlik kimliğinin yanına bir de şarkıcı kimliğini ekledi.

Ece Gürsel’in albümleri:

2011 – Yarı Farkında

2014 – Sadece

2015 – Aptal Olmaz

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler