Ana SayfaÜnlülerEsra Akkaya'dan Şirin Karakteriyle İlgili Samimi Açıklamalar

İlgili Postlar

Esra Akkaya’dan Şirin Karakteriyle İlgili Samimi Açıklamalar

Ekranların en tatlı ve en sevecen oyuncularından biri olan Esra Akkaya’dan Şirin karakteriyle ilgili samimi açıklamalar geldi. İşte ünlü oyuncun o açıklamaları;

Veterinerlik Fakültesine Gitti

Akkaya, veterinerlik fakültesinde okurken oyunculuk hayalinin nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

“Eğlenceli bir ailede büyüdüm. Annem beni sürekli sosyal faaliyetlere ve kurslara götürüyordu. 5 yaşında jimnastiğe başladım. Kadıköy Halk Eğitim’de hangi kurs varsa annem beni ona götürürdü.
Bu sayede de bir sürü keyfim gelişti. Hiçbir zaman tek bir şey olacağımı düşünmedim. Sadece bir şeyi istemedim o da büyümek. Ben çok geç büyüdüm. Oynamaya devam etmek istedim. Sonra da oynamayı hiç bitirmedim. 13 yaşında tiyatro ile karşılaştım.
Bir çocuk oyununa gittim ve sahnede arkadaşlarım vardı. Çok heyecanlandım ve sahnede olmak istedim. 1983 yılında bir çocuk oyununa girdim. O zaman ben oynamanın bitmeyeceği yeri buldum.
Annem akademik bir kadındı. Matematikte iyiydim ama edebiyatçıydım. Veteriner fakültesini kazandım. Konservatuvara yarı zamanlı girmeye çalıştım. ‘Ya veteriner ya da oyuncu’ ol dediler.
Bu sefer özgürlük bayrağını açtım. Annem ‘hayatta olmaz’ dedi. Babam yanımda durdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdim.”

‘Şirin’ ile bitmeyen bir ünlülüğüm oldu

Esra Akkaya, “Mahallenin Muhtarları”na nasıl dahil olduğunu şöyle anlatıyor:
“1987’de TRT’de Hint filmlerine seslendirme yapıyordum. Ardından Tiyatro İstanbul’da sahneye çıkmaya başladım. Cihan Ünal hocamdı ve Gencay Gürün’e ‘bu çocuk olur’ dedi. 21 yaşımdayken tiyatroda başrol oynadım. Beni sahnede izleyen Cihat Tamer de Kandemir Konduk’a diyor ki ‘Senin Şirin’i buldum sahnede.’ Kandemir Konduk ile tanıştıktan sonra Şirin karakterini oynamaya başladım.”

Esra Akkaya, Evlat Edindiği Oğlunu Anlattı!

Erkan Can’dan çok şey öğrendim

Oyuncu, aynı dizide olduğu gibi set ortamında aile gibi olduğunu dile getiriyor:
“O dizide çok mutlu oldum. Partnerim de Erkan Can’dı. Canım, abim… Çok şey öğrendim ondan. Setin güzel kızı Azita, kostüm ve dekor sorumlumuzdu. Erkan Can, onunla evlendi. Ailecek görüşürüz. 6 yıl o dizide yer aldım. O dizinin de sefasını hep sürdüm. Şirin bilinçaltına yerleşti. Şanslı bir karakterle akıllarda kaldım. Bitmeyen ünlü olma durumu oldu.”

Akkaya, “Yıllarca bu karakterle anılmaktan rahatsız olmadınız mı” sorusuna şu yanıtı veriyor:
“Üstüme kötü bir karakter yapışsaydı bilmiyorum onunla da bu kadar mutlu olur muydum! Şirin ailenin tatlı kızıydı. O zamanlar genç erkekler beni gördüklerinde, ‘annem hep senin gibi bir gelini olsun istiyor’ derdi. Şimdi de hep ‘senin gibi bir annem olsun istedim’ diyenlerle karşılaşıyorum. Hoş bir ikondu. Beni hiç üzmedi.”

Müşfik Hoca ‘Daha kaç Akkaya mezun edeceğim’ derdi

Esra Akkaya’nın kardeşleri Sarp ve Kaya Akkaya da oyuncu:
“Ben konservatuvarda okurken kardeşlerim küçümendi. Okulda öğrendiğim her şeyi evde uyguluyordum.”

Esra Akkaya Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler