Ana SayfaÜnlülerErol Büyükburç'un vasiyeti ortaya çıktı, kızları miras paylaşımı yüzünden birbirine girdi!

İlgili Postlar

Erol Büyükburç’un vasiyeti ortaya çıktı, kızları miras paylaşımı yüzünden birbirine girdi!

Üç yıl kadar önce vefat eden sanatçı Erol Büyükburç’un vasiyeti ortaya çıkınca ortalık karıştı. Usta sanatçı, tüm servetini tek kızına bırakınca diğer kızları itiraz etti. Erol Büyükburç’un kızları, babalarının mal varlığı yüzünden birbirine girdi. Detaylar haberimizde…

12 Mart 2015 tarihinde Beşiktaş’taki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Erol Büyükburç’un vasiyeti ortaya çıktı. Vasiyetinde, mal varlığının hepsini kızı Evren Büyükburç’a bırakınca olanlar oldu. Anneleri ayrı olan Evren, Jeyan ve Özlem Büyükburç, birbirine girdi.

Erol Büyükburç’un kızları Jeyan ve Özlem Büyükburç, vasiyetnameye itiraz ederek Evren Büyükburç’a dava açmıştı. Nüfusuna almadığı diğer kızı Esra Şimşek de, eşinin tüm ısrarlarına rağmen babasının mal varlığıyla ilgilenmediğini ifade etmişti.

Erol Büyükburç’un mal varlığı paylaşılamadı

Usta sanatçının sahip olduğu Etiler’de ve Beşiktaş’ta iki ev, Mecidiyeköy’de bir dükkan, Yalova – Çınarcık’ta yazlık, bir araba ve banka hesabındaki 300 bin lira, kızları arasında paylaşılamayınca, konu mahkemeye taşındı. Geçtiğimiz Kasım ayında görülen duruşma, şahitlerin dinlenmesi ve delillerin incelenmesi amacı ile Şubat ayına ertelenmişti. Duruşma, dün görüldü.

Merhum sanatçı Erol Büyükburç’un, bir buçuk yıl evli kaldığı ve sonrasında boşandığı eski eşi Gönül Demirkol’dan dünyaya gelen kızı Özlem Büyükburç, yaptığı açıklamada babasının tüm mal varlığını diğer kızı Evren Büyükburç’a bırakma nedenini dile getirdi.

Özlem Büyükburç, “Evren Hanım’ın annesi Emel Hanım evliliği süresince bizimle hiçbir zaman görüşmesini istemedi babamın. Babamı etkisi altına aldığı bir dönemdi. Sebep aslında tamamen bu. Hatta babam Emel Hanım’ı o kadar çok seviyordu ki çok fazla etkisinde kalıyordu. O dönem birlikte notere gittiler, aynı tarihte vasiyetname yaptılar. Evren Hanım’ın üzerine bütün mal varlığını bırakması için… Baskılar devam etti miras konusunda… Bu sefer Evren Hanım’ın baskıları devam etti, annesinin vefatından sonra, yani mirasın diğer kardeşler tarafından paylaşılmaması adına ve kendisinde kalması adına babamın üzerindeki baskıları devam etti. Babamı bu sefer Evren Hanım tesir altına aldı. Babam Erol Büyükburç’un mal varlığı 5 milyon doların üzerinde. Mal varlığı sadece tek bir evladına bırakması, diğer evlatlarının haklarını gözetmeksizin tek bir çocuğuna advetmesi çok büyük bir haksızlıktı. O nedenle biz kardeşlerimle beraber adalet arayışı içerisine girdik. Şu anda bu sürecin içinde olduğumuz durumda daha fazla bilgi vermek istemiyorum, adalete güveniyorum.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler