Ana SayfaKimdirErman Toroğlu kimdir?

İlgili Postlar

Erman Toroğlu kimdir?

Eski futbolcu, hakem, televizyoncu, yazar ve kabzımal olarak tanınan Erman Toroğlu kimdir? İşte Erman Toroğlu ile ilgili bilinmeyenler.

Türkiye’de iddialı açıklamaları ile özellikle spor dünyasının yakından takip edilen ismi olan Erman Toroğlu, zaman zaman yaptığı gaflarla da unutulmazlar arasında yer alıyor.


Bugün Doğan Ünlüler

Erman Toroğlu kaç yaşında? Erman Toroğlu aslen nereli? Erman Toroğlu burcu ne?

Erman Toroğlu’un doğum tarihi 24 Kasım 1948. doğum yeri Mersin olan Erman Toroğlu’nun burcu ise yay.

Erman Toroğlu kimdir? Erman Toroğlu hakemliğe nasıl başladı?

Erman Toroğlu olarak bilinse de ünlü hakemin tam ismi Refik Erman Toroğlu’dur. Eski futbolculardan olan Erman Toroğlu’nun kabzımal olduğu ve sonrasında hakem olduğu bilinmektedir. Mersin’de doğmasına rağmen hayatının büyük bir bölümünü Ankara’da geçiren ünlü isim eğitimini burada tamamladı. Lise sonrasında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iktisat bölümünde okuyan Erman Toroğlu, bu bölüme rağmen spor alanına yöneldi. 1991’li yıllarda siyasetle de yakından ilgilenen ve DYP’den aday olan Erman Toroğlu, seçilemeyince siyaseti bıraktı.

Erman Toroğlu futbola nerede başladı?

Erman Toroğlu ilk futbol hayatı Gençlerbirliği’nde başladı. Güneşspor, Mersin İdman Yurdu Ankaragücü’nde forma giyen Erman Toroğlu, futbolu bıraktıktan sonra yeşil sahalardan kopamadı ve 1989 yılında FIFA kokartı alarak hakem olarak görev almaya başladı. Birinci lig hakemliğinin yanı sıra Euro 92 eleme maçında da görev alan Erman Toroğlu, 9 yıllık bir hakemlik kariyerine sahip.

Hakemlik dönemi sonrasında televizyonlarda yer almaya başlayan Erman Toroğlu¸Şansal Büyüka ile uzun yıllar boyunca Maraton adlı programda yer aldı. 2018 yılı itibari ile Toroğlu Kanaltürk’te yorumculuk görevini sürdürüyor.

Erman Toroğlu evlilikleri

Çocuklu aşkı ile genç yıllarda evlenen Erman Toroğlu, Şükran Toroğlu ile 2017 yılı Kasım ayında ayrıldı. Çiftin 2 çocuğu var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler