Ana SayfaDünyaErkan Terzi: “Örnek Projeler Başlatacağız”

İlgili Postlar

Erkan Terzi: “Örnek Projeler Başlatacağız”

LG Electronics Türkiye Pazarlama Müdürü Erkan Terzi, dijitalin asıl gücünün yeni fikirler ve yeni geliştirmelerle ilgili olduğunu belirtiyor. “Yaptığınız en bilindik işi bile en farklı şekilde gerçekleştirmeyi bilmelisiniz” diyen Terzi, sözlerine şöyle devam ediyor: “Şu an müşteri veri yönetimi, iletişim kanal kullanımları, mobil efektif uygulamalar gibi alanlar hakkında özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. LG Türkiye’de birçok ülkeye örnek olacak farklı kullanım alanları ve projeler başlatacağız.”

LG Electronics, tüm dünyada dijital dönüşüm yolculuğuna ilk başlayan şirketlerden biri. LG Electronics Türkiye Pazarlama Müdürü Erkan Terzi, son 6 yıldır Türkiye’de de büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini söylüyor. “COVID-19 ile birlikte dijital dönüşümün gerisinde kalan şirketlerin ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anladığını sanıyorum” diyen Terzi, tüketicinin dönüşüme öncülük ettiği bir dünyada yanlış araçlarla fırtınaya karşı koymanın mümkün olmadığını dile getiriyor. “Tüketici dijitalleşiyorsa siz de dijitalleşmelisiniz” diyor. LG Electronics Türkiye Pazarlama Müdürü Erkan Terzi, dijitalleşme gündemlerini anlattı: LG dijitalleşmede nasıl bir gündeme sahip? Dijitalleşme ajandanızda neler var? Hem üretimde hem pazarlama süreçleri gibi birçok önemli alanda dijitalleşiyoruz. LG, ürünleri için Ar-Ge’ye büyük yatırımlar yapan bir şirket. Bunu mümkün kılmanızın tek yolu hem üretimde hem bunların pazarlanması sürecinde yüksek teknoloji ürünlerinizi en iyi dijital araçlarla tüketiciye sunmak. LG ürünlerinin rakiplerinden teknolojik birçok alanda üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunlardan bazıları OLED ve Nanocell görüntü kalitesi, Google Asistant özellikli beyaz eşya ürünleri, alerjenleri yok eden ve giysilerin kumaşına göre programı kendi ayarlayan çamaşır makineleri, ThinQ özelliğiyle uzaktan yönetilebilen ve entegre çalışabilen geleceğin ürünleri. Projeler kapsamında sadece bu yıl 10’dan fazla ödül aldık. LG Türkiye’de 360 derece dijital pazarlamanın her alanında çalışıyor ve tüketicilere en iyi hizmeti sunmak için gayret gösteriyoruz. Veri yönetim sistemi bizim için büyük önem teşkil ediyor. Altı yıl içinde kurduğumuz sistemle milyonluk bir veri yönetimi gerçekleştiriyoruz. Bu alanda pazarlama deneyimleri ve bunu dijital teknolojilerle nasıl harmanlayacağınızı bilmeniz de büyük önem taşıyor. Aynı zamanda medya kullanımlarında doğru müşteri hedeflemeleri yapmalısınız. Artık PR’da da daha çok dijital daha çok sanalız. Dijital gücünüzün ölçüsü artık markanızla oldukça eş değer.

Pandemi döneminde dijital kültüre ve teknolojilere sahip olmanız sizi nasıl etkiledi? Pandemi süreci öncesinde tüm sektörlerde genel olarak reklam medya kullanımının yaklaşık yüzde 20’si dijital reklamlara ayrılıyordu. Şu an gelinen nokta dijital medya kullanımı yüzde 55 civarına geldi. Kesinlikle Türkiye olarak daha fazla dijitalleştik. LG Türkiye olarak dijital varlıklarımızla bu sürece hazırdık ve yaptığımız ek çalışmalarla da bu süreci başarıyla tamamlıyoruz. LG web siteleri, uygulamaları, sosyal medya kanalları ve iletişim için kullandığımız ek kanallar, e-posta, SMS, bildirim, advergaming, etkileşim yarışmaları, sosyal pazarlama, fenomen ve blogger çalışmaları gibi birçok alanda etkili işler gerçekleştirdik. Online satışlar daha çok büyüdü, sosyal medya etkileşimleri yükseldi, video izlenmeleri tavan yaptı. Burada asıl önemlisi pandemi sonrasında insanların dijital alışkanlıklarının artarak devam edeceğini bilmek olacak.

Dijitalleşmenize yön veren en önemli teknolojiler neler? Hangi teknolojilere hangi süreçler
için yatırım yapıyorsunuz?

Dijitalin asıl gücü yeni fikirler ve yeni geliştirmelerle ilgili. Yaptığınız en bilindik işi bile en farklı şekilde gerçekleştirmeyi bilmelisiniz. Genel anlamda şu an müşteri veri yönetimi, iletişim kanal kullanımları, mobil efektif uygulamalar gibi alanlar hakkında özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ancak LG Türkiye’de birçok ülkeye örnek olacak farklı kullanım alanları ve projeler başlatacağız. Burada mobil dünya bizim için bir adım daha önde yer alıyor. Dijitalleşmede Ar-Ge oldukça önemli; bu alanda çalışan ajanslarımızla birlikte 50 kişilik bir teknoloji ekibimiz var. Çok yakında puan sistemine dayalı bir uygulama çıkaracağız. Kampanya kurgusunu marka olgusundan ayırmanız gerekir bu nedenle tüm sistemlerimizle entegre çalışan bir dijital site hazırlığımız var. Mobil fotoğrafçılık uygulamamızın yanı sıra QR kod entegre sistemlerini de geliştirerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aynı zamanda ThinQ, SmartWorld, TV-AR uygulamalarımızı da daha iyi hale getirerek müşterilerimize daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz. Yapay zeka teknolojileriyle ilgili çalışmalarımızada devam ediyoruz.

“DİJİTAL DÜNYAYA YÖN VEREN MARKAYIZ”

“HAYALLERİMİZ” Güzel ütopyalar her zaman hayallerimizi süslüyor. Hayal etmeden de insanlığı bir adım öteye taşıyan projeler gerçekleştiremeyiz. Artık dijital bir dünya bizi karşılıyor ve biz bu dünyanın en yakın temsilcilerinden biri olmak istiyoruz. Akıllı ürün teknolojilerinde birbiriyle iletişim kurabilen ürünleri şu an müşteri beğenisine sunmuş durumdayız.

HAYAT GÜZELDİR Evinizin dışından LG ürünlerinize komut verebilir; onları istediğiniz gibi programlayabilir, kendiniz ve sevdikleriniz için daha sağlıklı ve daha eğlenceli bir ürün ailesine sahip olabilirsiniz. Bizim işimiz beklenen dijital dünyanın en büyük oyuncularından biri olarak müşterilerimiz için dijital dünyaya yön veren ve onların hayatını zenginleştiren bir marka olmak. Ne de olsa ‘Hayat Güzeldir’ .15

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler