Ana SayfaKimdirEren Dinler Kimdir?

İlgili Postlar

Eren Dinler Kimdir?

“Ya İstiklal Ya Ölüm” dizisinin sevilen oyuncusu Eren Dinler kimdir? Eren Dinler kaç yaşında? Eren Dinler dizileri neler? Eren Dinler filmleri neler? Eren Dinler aslen nereli? Eren Dinler hangi burç? Eren Dinler hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Eren Dinler Kaç Yaşında? Eren Dinler Aslen Nereli? Eren Dinler Hangi Burç?

Eren Dinler 1 Ocak 1988 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu başarılı oyuncu Eren Dinler, Oğlak burcudur.

Eren Dinler Kimdir?

Eren Dinler eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Tiyatroyla çocuk yaşta tanışan Eren Dinler, sanattan hiçbir zaman kopmamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra “Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü”nü kazanan Eren Dinler mezun olduktan sonra, “İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü”nde yüksek lisans eğitimine yapmıştır.

Lise yıllarında üç sene boyunca okul bünyesinde tiyatro oyunları yazan ve yöneten Eren Dinler amatör çalışmalarını profesyonel tiyatro yaşamına ön bir hazırlık olarak görmektedir. Bugüne dek pek çok oyunda sahne alan Eren Dinler, 2015’te vizyona giren Çanakkale savaşını anlatan “Son Mektup” ve “İnşaat 2” filmlerinde oynamıştır.

2016 senesinde “Fiil” tiyatrosunu kuran Eren Dinler bu tiyatro çatısı altında “Buyurun Cenaze Namazına”, “Çekirdek” ve “Yılın Düğünü” isimli oyunları yazmış, yönetmiş ve oynamıştır. 2018 senesinde Diriliş Ertuğrul dizisinde “Niko” karakterini canlandıran Eren Dinler bu yıl TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Ya İstiklal Ya Ölüm” dizisiyle ekranlara gelmektedir.

Eren Dinler Dizileri

  • 2020 – Ya İstiklal Ya Ölüm
  • 2018 – Diriliş Ertuğrul

Eren Dinler Filmleri

  • 2015 – İnşaat 2
  • 2015 – Son Mektup

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler