Ana SayfaKimdirEngin Nurşani Kimdir?

İlgili Postlar

Engin Nurşani Kimdir?

Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani kimdir? Engin Nurşani hangi burç? Engin Nurşani  aslen nereli? Engin Nurşani kaç yaşında? Engin Nurşani  hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizde…

Engin Nurşani hangi burç? Engin Nurşani  aslen nereli? Engin Nurşani kaç yaşında?

Engin Nurşani 9 Ocak 1984 yılında Almanya’da dünyaya gelmiştir, aslen Gaziantep’lidir ve yengeç burcudur.

Bugün Doğan Ünlüler

Engin Nurşani Kimdir?

9 Ocak 1984 yılında Batı Almanya’da dünyaya gelen sanatçı, Gaziantep’ten Almanya’ya göç etmiş ozan Aşık Ali Nurşani’nin oğludur. Annesi Alman Angelika Ayhan’dır. Küçük yaşlarında babasından müzik etiği almıştır ve babası ile birlikte konserlere katılmıştır. Engin Nurşani babasının izinden giderek halk ozanı olmak istemiş fakat babası bu isteğine karşı çıkmıştır.

2003 yılında Engin Nurşani babasından habersiz ilk albümü olan “Adına Bir Çizik Çektim” albümünü İstanbul’a gelerek çıkarmıştır. İlk albümü çıkarması ile profesyonel müzik kariyeri başlamıştır. Babası Ali Nurşani oğlunun müzikteki başarısının ardından onu desteklemeye başlamıştır. Ali Nurşani bir röportajda, karşı çıkma sebebinin ‘müzik dünyasında gördüğü vefasızlığın Engin’nin de başına gelmesini istemeyişi’ olduğunu söylemiştir.

Dilek Nurşani ile evli olan sanatçının bir oğlu var. 2008’de Elbistan, Kahramanmaraş’da bir açılışa katıldıktan sonra Gaziantep’e geri dönmek üzere, arkadaşının kullandığı otomobil ile yola çıktılar. Bir süre sonra, Göksun-Kahramanmaraş arası kara yolu üzerindeki Püren Tüneli girişinde aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle araç şarampole yuvarlandı. Kazadan sonra Nurşani, bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra tekrar sağlığına kavuştu ve müzik kariyerine devam etti.

Temmuz 2019’da ise, babası Ozan Ali Nurşani’nin sosyal medyadan oğlunun hastalandığı olduğunu duyarması ve yardım istemesi ile kamuoyu, Engin Nurşani’nin gırtlak kanseri olduğunu öğrendi. Tedavi altında olan ve herşeyin olumlu gittiğini belirten Engin Nurşani, Instagram adresinden sevenlerine ‘tekrar sanata döneceğini’ bildirdi.

25 Aralık’ta 36 yaşında olan Engin Nurşani gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İstanbullu Ünlüler

Engin Nurşani’nin Albümleri

  • Adına Bir Çizik Çektim (2003)
  • Ay Doğdu (2003)
  • Mutlu musun? (2004)
  • Sen Nefsine Köle Oldun (2006)
  • Üç Ozan Üç Oğul (2008)
  • Üç Ozan Üç Oğul 2 (2011)
  • Gözün Aydın (2012)
  • Kolay mı Sandın? (2017)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler