Ana SayfaKimdirEngin Alkan kimdir?

İlgili Postlar

Engin Alkan kimdir?

Engin Alkan kaç yaşında? Engin Alkan aslen nereli? Engin Alkan nereli? Engin Alkan hangi burç? Engin Alkan kimdir? Engin Alkan’ın rol aldığı dizileri? Engin Alkan’ın rol aldığı filmleri? Engin Alkan eski hali? Engin Alkan son hali? Engin Alkan biyografisi ve tüm merak ettiklerinize haberimizden ulaşabilirsiniz.


Bugün Doğan Ünlüler

Engin Alkan kaç yaşında? Engin Alkan aslen nereli? Engin Alkan nereli? Engin Alkan hangi burç?

Engin Alkan, 27 Temmuz’da İstanbul’da dünyaya geldi. Aslan burcu olan Engin Alkan, 54 yaşındadır.

Engin Alkan kimdir?

Engin Alkan, 1984–1989 yılları arasında İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ve İ.Ü. Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk eğitimi gördü. 1996 yılından başlayarak çeşitli oyunculuk okullarında eğitmenlik ve tiyatro bölüm başkanlıklarını sürdürdü. 1985 yılında mensubu olduğu İ.B. Şehir tiyatrolarında halen oyunculuk ve rejisörlük çalışmalarına devam etmektedir. Şirinler çizgi filminde Şirin Baba’yı, Susam Sokağı’nda Edi’yi, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Samwise Gamgee’yi, Shrek animasyon serisinde Çizmeli Kedi’yi ve League Of Legend oyununda Braum adlı şampiyonu seslendirmistir. Çok sayıda oyunda yönetmen ve oyuncu olarak karşımıza çıktı. Televizyon ve sinema çalışmaları ve çok sayıda ödülü bulunuyor.

Engin Alkan’ın rol aldığı dizileri ve hayat verdiği karakterler

2001 yılında ilk olarak Show Tv`de yayınlanmaya başlayan Yarım Elma isimli dizide rol almıştır.

2000-2003 yılları arasın`da TRT ekranların`da komedi dizisi olarak yayınlanan Yedi Numara adlı  dizi’de  vahit karakterini canlandırmıştır.

2005 yılı TRT ekranlarında yayınlanan sevilen dizi Ters Köşe`de rol almıştır. Ayrıca Türk sineması`nın ödüllü filmleri arasında yer alan Kaç Para Kaç isimli sinema filminde rol almıştır.

Engin Alkan’ın rol aldığı fimler ve diziler

Aşağı Yukarı Yemişliler, Deli Saraylı, Ayda, Erkekler Ağlamaz, Çeşmi Bülbül, Tarçın Konuştu, Sana Bayılıyorum, Kısa Devre, Yarım Elma, Yedi Numara, Uğurlu Giller, Küçük Mutluluklar, Baba Bana Reyting Al, Yonca, Ters Köşe, Ruhumun Aynası

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler