Ana SayfaKimdirEmre Belözoğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Emre Belözoğlu Kimdir?

Emre Belözoğlu Kimdir? , Emre Belözoüğlu Nerelidir? , Emre Belezoğlu Aslen Nerelidir?, Emre Belözoğlu Kimle Evli?, Emre Belezoğlu’nun Çocuğu Var Mı?, Emre Belözoğlu Kaç Doğumludur?, Emre Belözoğlu Kaç Yaşındadır?, Emre Belözoğlu Hangi Takımda?, Emre Belözoğlu’nun  Mevkisi ve daha fazla ayrıntılarıyla haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Emre Belözoğlu Nerede Doğdu? Emre Belözoğlu Aslen Nereli? Emre Belözoğlu Hangi Burç? Emre Belözoğlu’nun Eşi Kimdir? Emre Belözoğlu’nun Çocuğu Var Mı?

Emre Belözoğlu 7 Eylül 1980 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Baba tarafından aslen Gaziantep’lidir anne tarafından isen aslen Trabzon Maça’lıdır. Belözoğlu Başak Burcu’dur. 2009 yılında da Tuğba Güverin ile evlenen Belözoğlu’nun Zeynep Neda ve Ömer Akif adında iki çocuğu var.

Emre Belözoğlu Kimdir?

Emre Belözoğlu Babasının futbola olan merakı sayesinde, küçük yaşta Zeytinburnuspor forması altında futbola başladı. 12 yaşındayken, antrenörü Salih Bulgur’lu tarafından yeteneği keşfedilince özel eğitim almaya başladı ve futbol kariyerinin başlamasına bu olay yol açtı.

Belezoğlu’nun Kulüp Kariyeri

Galatasaray ( 1996-2001 ) :

Emre Belözoğlu resmen Galatasaray’ın futbolcusu oldu. Sol ayağını çok iyi kullanan Belözoğlu, Galatasaray’da ilk sezonu olan 1996-97 sezonunda çok fazla forma bulamıyordu.

Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı yılda iskelet kadroda yer alan Emre, Süper Lig, Türkiye Kupası, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası kazanan takıma büyük ölçüde katkıda bulundu.

Son sezonundan itibaren Avrupa’nın köklü kulüplerinin dikkatini çekmeyi başaran Belözoğlu, Galatasaray formasıyla 102 lig maçında forma giydi ve 14 gole imza attı. Toplamda ise 144 maçta forma şansı bulup 21 gol atmayı başardı.

Internazionale Milano( 2001-2005 ) :

Emre Belözoğlu Internazionale Milano’da Avrupa’daki büyük futbol kulüplerinin ilgisini çekmiştir. İtalyan spor gazetesi Tuttosport Belözoğlunun bir orkestra şefi gibi olduğunu belirtti, o yıllarda Emre’yle Real Madrid, Barcelona, Valencia, AC Milan ve Internazionale Milano gibi Avrupa’nın büyük kulüpleri ilgileniyorlardı.

Emre Internazionale Milano’da peş peşe sakatlıklar yaşamaya başladı, ve 2004-05 sezonunda sadece 19 maçta görev aldıktan sonra transfer spekülasyonlarının hedefi oldu: şehir rakibi AC Milan ve İngiliz devleri Manchester United, Arsenal ve Liverpool ile anılıyordu. Premier Lig’in gözde takımlarından Newcastle United’a transfer oldu.

Newcastle United ( 2005-2008 ) :

2005 Temmuz’da Newcastle United’a €3,8 milyon karşılığında transfer oldu. Newcastle United taraftarı tarafından sevilen bir futbolcu oldu. Yeteneğini sahada sergilediği futbolla, golleriyle ve asistleriyle gösterdi. Premier League’de Sunderland’e attığı müthiş golü ile hatırlanmaktadır.

2008 yılında Newcastle United’dan ayrılan Belözoğlu, Newcastle United forması ile 58 Premier League maçında 5 gol 5 asist, 3 FA Cup maçı, 2 Football League Cup maçı ve 8’de Avrupa Kupasında olmak üzere 71 maçta forma giymiş, 5 gol atıp, 6 asiste imza atmıştır.

Fenerbahçe ( 2008-2012 ) :

2008 Temmuz’da €4,5 milyon bedel ile Fenerbahçe’ye transfer olarak Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda seremoni yapıldı. İyi futbolu ve tecrübeli olması nedeni ile Fenerbahçe’de geldiği ilk sezonda 2. kaptan oldu.

İngiltere’de olduğu gibi Fenerbahçe’deki son sezonunda da Türkiye’de de ırkçılık iddiaları ile karşı karşıya kaldı. 15 Nisan 2012 tarihinde Trabzonspor ile oynanan maçta Trabzonspor’lu Didier Zokora, Emre’nin kendisine “fucking nigger” dediğini iddia etmiş ve Emre’yi suçlamıştır. Emre ise maçtan 1 gün sonra 16 Nisan 2012 tarihinde, Newcastle’da oynarken ırkçı sözler söylediği iddia edilen daha sonra Fenerbahçe’de takım arkadaşı Joseph Yobo ile basın toplantısı düzenlemiş ve iddiaları kesinlikle kabul etmediğini, nigger kelimesini değil prick dediğini söylemiştir. Ayrıca Belözoğlu, Lig Tv’de yayınlanan bir programa telefonla bağlanıp Şansal Büyüka ile yaptığı röportajda “Zokora’nın söylediği kelimeyi telaffuz etmiş olabilirim, kabul ediyorum.” şeklinde bir açıklamada bulunmuştur. Emre bu olaydan sonra rakip futbolcuya hakaret nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2 maç ceza almıştır.

Atlético Madrid ( 2012-2013 ) :

Belözoğlu 31 Mayıs 2012 tarihinde yapılan resmi açıklamaya Atlético Madrid ile 2 yıllık sözleşmeye imza attı. 31 Ağustos 2012 tarihinde Chelsea takımı ile oynanan ve 4-1 Atlético Madrid’in galibiyeti ile biten Süper Kupa maçı sonucunda Madrid ekibi kupayı müzesine götürmüştür. Böylece Emre, Galatasaray ile 2000 UEFA Süper Kupası’ndan sonra kariyerindeki ikinci Süper Kupa zaferini tatmış oldu. Atletico’ya geldikten sonra kendisi için ayrı bir öneme sahip olan 5 numaralı formanın dolu olmasından sonra Emre,Galatasaray’da ilk giymiş olduğu 21 numaralı formayı taşıdı.

2. Fenerbahçe Dönemi ( 2012-2015 ) :

2012-2013 sezonunun ilk devresini Atlético Madrid takımında geçiren Belözoğlu ilk devre sonunda €350.000 karşılığında eski kulübü Fenerbahçe ile yeniden anlaşmış ve 2,5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Bu dönemde 5 numaralı forma Mehmet Topal’da olduğu için 25 numaralı formayı almıştır.2 Şubat 2013 akşamı Volkan Demirel kaptanlığı kendisine devretmiştir ve Emre 2. Fenerbahçe döneminde ilk maçına Sivasspor karşısında çıkmıştır. Yeniden formasını terlettiği Fenerbahçe’de 2012-2013 sezonunda ilk golünü ligin 23. Haftasında Kasımpaşa SK ile oynanan mücadelenin 89. dakikasında kazanılan penaltı atışı ile atmıştır. Belözoğlu 2.golünü 4-1 kazanılan Bursaspor macında atmıştır.

Kaptan 2014-15 sezonunda Fenerbahçe’nin 20. şampiyonluğa ulaşıp 4. yıldızı alma umutlarına karşılık 20 numaralı formayı almıştır. 27 Haziran 2015 tarihinde Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terranao tarafından Belözoğlu’nun sözleşmesinin yenilenmeyeceği açıklanmıştır.

İstanbul Başakşehir ( 2015 – Devam Ediyor ) :

22 Nisan 2017’de Çaykur Rizespor’la 3–3 berabere biten maçın ardından tel örgüler arkasında kendisine küfür eden taraftara tepki gösteren Emre Belözoğlu ve bazı futbolcular, maç sonunda görüntü alan bir kameraman ve muhabire saldırdı. Olayda yaralanan muhabir ve kameraman polise giderek şikayette bulundu.Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkedilen Emre Belözoğlu 50 bin TL para cezası aldı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler