Ana SayfaKimdirAlper Çağlar Kimdir?

İlgili Postlar

Alper Çağlar Kimdir?

Alper Çağlar kimdir? Alper Çağlar nerede doğdu? Alper Çağlar ne zaman doğdu? Alper Çağlar hangi burç? Alper Çağlar hangi filmlerin senaristliğini yaptı? Hangi filmleri yönetti? Hangi filmlerde rol aldı? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…


Bugün Doğan Ünlüler

Alper Çağlar nerede doğdu? Alper Çağlar ne zaman doğdu? Alper Çağlar hangi burç?

Yönetmen ve senarist Alper Çağlar, 1 Eylül 1981 1981 tarihinde Ankara‘da doğmuştur. Başak burcu olan genç yönetmen, aslen Ankaralı’dır.

Alper Çağlar kimdir?

Kimya mühendisi bir baba ve kimya profesörü bir annenin iki çocuğundan biri olan Alper Çağlar, babası Prof. Dr. Arif Çağlar’ın Kimya Mühendisliği ve Rektörlük görevlerinden dolayı ailesi ile beraber farklı şehirlerde yaşamak durumunda kaldı. Bu sebeple ilkokulu Elazığ‘da okuduktan sonra babasının seçildiği Fulbright araştırmaları için Albany, New York arası mekik dokuyup, ardından tekrar Ankara’da yaşayan Alper Çağlar ve ailesi; Çağlar’ın lise öğreniminde İstanbul‘da yaşadılar.

Liseyi Robert Kolej’de okuyan Alper Çağlar, tüm lise hayatı boyunca irili ufaklı birçok öykü, animasyon ve çizgi roman tasarladı. Gerçek anlamda ilk filmini lise ikinci sınıfta okurken, Kırgızistan‘da çektiği belgesel filmi “Not So Far Away” adlı eserle gerçekleştirdi. Lise bittikten sonra kazandığı burs ile Amerika’da University of Virginia‘da Medya İlişkileri ve İletişim okuduktan sonra ülkesine dönen Alper Çağlar, burada da üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünde tamamladı.

2004 yılında çektiği “4 saat” isimli film ile kariyerine devam eden Alper Çağlar, 44 dakika süren filmini kısıtlı imkanlarla çekti ama buna rağmen film kültler arasında yer almayı başardı. Reklam ve film projelerinde de yer alan ve sonunda kendi işinin patronu olmaya karar veren Çağlar, 2006‘da ÇağlarArts isimli kendi şirketini kurdu.

Çektiği ilk 2 kısa filmiyle yerel festivallerden ödülleri alan Alper Çağlar, ilk büyük festival başarısını Akbank Kısa Film Festivalinde “Camgöz” adlı noir filmiyle ödül kazanarak yakaladı.

2009 yılında ilk uzun metraj filmi “Büşra“yı yaptıktan sonra; 2012 yılında Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Mesut Akusta ve Cengiz Çoşkun‘un oynadığı “Dağ” ile hem eleştirel hem de gişe başarısı kazandı.

Alper Çağlar’ın yönettiği dizi ve filmler

2014 – Panzehir (Sinema Filmi)
2012 – Dağ (Sinema Filmi)
2009 – Büşra (Sinema Filmi)
2007 – Camgöz (Kısa Film)
2006 – Bukalemun (Kısa Film)
2004 – 4 Saat (Kısa Film)

Alper Çağlar’ın senaryosunu yazdığı filmler

2014 – Panzehir (Sinema Filmi)
2012 – Dağ (Sinema Filmi)
2009 – Büşra (Sinema Filmi)
2007 – Camgöz (Kısa Film)
2006 – Bukalemun (Kısa Film)
2004 – 4 Saat (Kısa Film)

Alper Çağlar’ın yapımcılığını yaptığı filmler

2007 – Camgöz (Kısa Film)
2006 – Bukalemun (Kısa Film)

Alper Çağlar’ın görüntü yönetmenliği yaptığı filmler

2007 – Camgöz (Kısa Film)
2006 – Bukalemun (Kısa Film)

Alper Çağlar’ın oyunculuk yaptığı filmler

2012 – Dağ (Oğuz) (Sinema Filmi)

Alper Çağlar’ın kurgusunu yaptığı filmler

2012 – Dağ (Kurgu) (Sinema Filmi)
2007 – Camgöz (Kurgu) (Kısa Film)
2006 – Bukalemun (Kurgu) (Kısa Film)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler