Ana SayfaKimdirEmel Yıldız Kimdir?

İlgili Postlar

Emel Yıldız Kimdir?

Müziğe ilgisini küçük yaşlarda usta müzisyenlerle çalışarak gösteren, daha sonra oyunculuğa yönelen tecrübeli oyuncu Emel Yıldız Kimdir?

Bugün Doğan Ünlüler

Emel Yıldız aslen nerelidir? Emel Yıldız kaç yaşında? Emel Yıldız hangi burç?

18 Mayıs 1941 tarihinde dünyaya gelen Emel Yıldız 78 yaşındadır. Aslen Bulgaristanlı olan Emel Yıldız, boğa burcudur.

Emel Yıldız Kimdir?

Ailesi ile birlikte ufak yaşta Bulgaristandan Türkiye’nin İstanbul ilçesine gelen Emel Yıldız, Karagümrük semtine yerleşiyor. Ortaokulunu bitirmesinin ardından usta müzisyenler ile birleşerek çeşitli dersler alıyor ve sahnelere çıkıyor.

Ufak yaşlarda büyük işler gerçekleştiren Emel Yıldız 1959 yılında Feryat isimli sinema filminde oyunculuğa başlıyor ve bunun ardından bir çok filmde oyunculuk yapıyor. İlkokulda okuduktan sonra Fatih kız Ortaokulundan mezun oluyor, henüz 10 yaşındayken babası vefat ediyor ve annesi tek başına büyütüyor. Müzik kulağının güzelliği ile küçük yaşlarda mandolin ve akerdeon çalmayı öğrenirken usta müzisyenler ile birlikte alaturka nota ve musiki dersleri alıyor. Şarkıcılık ve dansözlük yaptığı genç yaşlarının ardından televizyon ekranlarında Panter Emel adıyla tanınıyor.

Genç yaşta müziğe olan yatkınlığını gösteren Emel Yıldız, televizyon ve sinema perdeleriyle tanışmasıyla müziğe veda ediyor.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler