Ana SayfaYaşamEBA etkinlik nasıl oluşturulur?

İlgili Postlar

EBA etkinlik nasıl oluşturulur?

Online eğitim sistemi olan EBA içerisinde birçok farklı değişiklikler yapabilirsiniz. Bunlardan birisi etkinlik oluşturma. EBA etkinlik nasıl oluşturulur?

EBA etkinlik nasıl oluşturulur?

EBA portalında etkinlikler yalnızca öğretmenler tarafından oluşturulmaktadır. Etkinlik oluşturma işlemi için aşağıda yer alan adımları uygulayınız.

  1. Ana Sayfada yer alan üst  alanda bulunan “Etkinlik” butonuna tıklayınız.
  2. Butonun altında oluşacak olan “Etkinlik başlığını yazın…” metin kutusuna oluşturmak istediğiniz etkinliğin başlığını yazınız.
  3. Etkinlik başlığınızı girdikten sonra alt kısımda oluşacak olan “Başlangıç ve Bitiş tarihleri ve saatleri” belirleyeceğiniz boşlukları doldurunuz.
  4. Gerekli boşlukları doldurduktan sonra oluşturmak istediğiniz etkinlikle ilgili gerekli açıklamaları yazmak için alt kısımda yer alan “Varsa etkinlikle ilgili açıklamalarınız…” yazan metin kutusuna yazabilirsiniz.
  5. Etkinliğinize bir dosya eklemek eklemek için metin kutusu altında yer alan “Dosya Ekle” butonuna tıklayabilir; etkinliğinizi “Önemli” veya “Yoruma Kapalı” olarak belirleyebilirsiniz.
  6. Bu işlemlerin ardından etkinliğinizi paylaşmak istediğiniz grubu sağ kısımda yer alan “Grubu Belirle” butonuna tıklayarak belirleyebilirsiniz.
  7. Bütün adımları uyguladıktan sonra sağ köşede yer alan “Paylaş” butonundan etkinliğinizin paylaşımını gerçekleştirebilirsiniz.

“EBA etkinlik nasıl oluşturulur?” videosunu buradan izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler