Ana SayfaKimdirDuygu Asena Kimdir?

İlgili Postlar

Duygu Asena Kimdir?

Ünlü yazar ve gazeteci Duygu Asena Kimdir? Duygu Asena kaç yaşındadır? Duygu Asena aslen nereli? Duygu Asena’nın kitapları neler? Duygu Asena’nın burcu ne? Duygu Asena hakkında merak ettiğiniz ve bilmek istediğiniz her şeyi sizin için bu yazımızda derledik.

Duygu Asena Kaç Yaşında? Duygu Asena Aslen Nereli? Duygu Asena’nın burcu ne?

Duygu Asena 19 Nisan 1946 senesinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen İstanbul’lu olan yazar Koç  burcudur.

Duygu Asena Kimdir?

İstanbul’da doğup büyüyen Duygu Asena, tüm eğitim ve çalışma hayatını İstanbul’da sürdürmüştür. “İstanbul Üniversitesi Pedagoji Bölümü” mevzunu olan Duygu Asena, okulu bittikten sonra yazarlığa yönelmiştir.

İlk yazısı “Hürriyet” gazetesinde 1972 senesinde yayımlanmıştır. Bazı köşe yazılarında “Şirin” takma adını kullanmıştır. Sonrasında çeşitli gazete ve dergilerde muhabir ve yazar olarak kariyerine devam eden Duygu Asena, 70’lerin sonuna doğru gazete ve dergi yöneticiliği yapmaya başlamıştır. “Kadınca, On yedi, Ev Kadını, Bella Bayan, First” gibi daha birçok derginin yönetimini başarıyla yöneten Asena, aynı zamanda “Söz, Sabah, Güneş, Milliyet ve Habertürk” gibi gazetelerde köşe yazarlığı yapmaya da devam etmiştir.

Dergi ve gazetelerde köşe yazarlığı yaparken bir kitap çıkarmaya karar veren Duygu Asena 1987 senesinde “Kadının Adı Yok” isimli kitabını piyasaya sunmuştur. Döneminin en başarılı yazarı olan Duygu Asena ilk kitabından kısa sürede 4o baskıya ulaşmıştır. Dönemin bazı sorunlarından dolayı kitabın satışı bir ara kısıtlandırılmış olsa da, dava açarak bu kısıtlamayı kaldırtmıştır. Sonrasında kitap 53 baskıya erişerek dönemin satış rekorunu kıran kitabı olmuştur.

Akif Yılmaz tarafından da filme uyarlanan kitap dil çevirileriyle “Almanya, Hollanda ve Yunanistan’da” satışa çıkmış ve okurların beğenisini toplamaya devam etmiştir. “Kadının Adı Yok” adlı eser Duygu Asena’nın başarılarının sadece başlangıcıdır. 4. Kitabı olan “Değişen Bir Şey Yok” ilk haftada 17.000 adet satarak yeni bir rekor kırmıştır.

Başarılı gazeteci ve yazar Duygu Asena 30 Temmuz 2016 senesinde beyin tümörü nedeniyle hayatını kaybetmiştir.

Duygu Asena’nın Kitapları

  • 1987- Kadının Adı Yok
  • 1989 – Aslında Aşk da Yok
  • 1992 – Kahramanlar Hep Erkek
  • 1994 – Değişen Bir Şey Yok
  • 1997 – Aynada Aşk Vardı
  • 2001 – Aslında Özgürsün
  • 200 – Aşk Gidiyorum Demez
  • 2004- Paramparça
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler