Ana SayfaDünyaDünya Şampiyonu Marcus Greer, Pandemi Döneminin Zorluklarını Anlattı!

İlgili Postlar

Dünya Şampiyonu Marcus Greer, Pandemi Döneminin Zorluklarını Anlattı!

Profesyonel antrenör Marcus Greer, son yıllarda vücut geliştirme platformunda genç yaşta elde ettiği şampiyonlukları ile dikkatleri üzerine çekti. Marcus Greer, MG FITNESS uygulaması aracılığıyla insanlara özel yapmış olduğu bu program istenilenlerin ötesinde. Program içerisinde Marcus hocanın eşliğinde videolu antrenman, beslenme, karın kası ve cardio planları ile gelişim sağlayan öğrencilerle dikkat çekmiştir. Aynı zamanda youtube da güzel içerik çıkarmaya devam eden Marcus Greer, profesyonel antrenör olarak, sağlıklı ve fit kalmak isteyenlere destek veriyor.

Bu yazımızda Dünya Şampiyonu Marcus Greer, pandemi döneminin sporcularımıza yaşatmış olduğu rahatsızlıklardan ve zorluklardan bahsetti.

Marcus Greer (Furkan İmamoğlu) Kimdir?

Marcus Greer; İnsanlar spor yapma motivasyonlarını kaybettiler!

Uzun süredir devam eden korona virüs ile mücadele dönemi; sporculara ve salon sahiplerine zor günler yaşatmaya devam ediyor. Sonbaharın gelişi ile salgının artması korkusu ve sporcuların formdan düşmesi günlük hayata yeni zorluklar getirdi. Kısıtlı sosyalleştiğimiz, dikkatli olmaya çalıştığımız bu günlerde sporcularımız hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendilerini toparlamaya çalışıyorlar. En az etkilenmesi için yapabileceklerimizin ipuçlarını Profesyonel antrenör Marcus Greer, verdi.

Profesyonel antrenör Marcus Greer,

“Pandemi sürecinde spor salonları kapandığı için formdan düşen sporcular, yeni normale ayak uydurarak hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendilerini toparlamaya çalışıyorlar. Evlerinde antrenman yapmak durumunda kalan vatandaşlar; gerek ekipman ve alan bulma konusunda, gerekse motive olmakta zorlandı. İnsanlar bunun sonucunda sağlıksız beslenmeye başlarken, antrenman düzenlerini de kaybettiler. İnsanlar spor yapma motivasyonlarını kaybettiler. Spor salonlarının açılmasıysa temizlik ve sosyal mesafe konusunda sıkıntı yaşattı. Salonların çoğunlukla boş kaldığı gözlemlenirken, evde antrenman yapan sayısı bir dönem çoğaldı ve şimdi motivasyonları olamadıkları için evde spor yapanların sayısı azaldı. Bu zor pandemi döneminde yapmış olduğumuz MG FITNESS uygulaması aracılıyla insanlara özel bu hizmet, insanları daha motive edecek şekilde tavsiyeler ve programlar veriliyor.”demiştir.

Marcus Greer

Profesyonel Antrenör Marcus Greer’dan Tavsiyeler!

Marcus Greer, spor ve sağlıkta En az etkilenmesi için yapabileceklerimizin ipuçlarını şu şekilde anlatmıştır;

“Korona virüsü tehditti devam ettiği sürece insanların ve üyelerimin bir kısmı evden, bir kısmı spor salonundan antrenmanlarını devam ettiriyorlar. Birde spor yapmaya motivasyon bulamayan bir kesim var, onlarda bu virüs tehditi nedeniyle iyice motivasyon düşüklüğü yaşayıp, ne evde, ne salonda spor yapmayıp spordan ve sağlıklı beslenmeden farkında olmadan uzaklaştılar.

Motivasyon düşüklüğü yaşamanın tek sebebi bir hedefinizin olmamasıdır. Bunu sürekli instagram, youtube ve farklı mecralarda dile getiriyorum. Bir hedefiniz var ise, istediğiniz o vücuda evde dahi ulaşabilirsiniz, yeter ki isteyin ve elinizden geleni yapın!

Bu dönem içerisinde bir çok kişi evlerine en azından birer çift dumbbell aldılar. Spor salonuna gitmeyip, evde spor yapmak isteyenler bütçesine göre evlerine dumbbell seti, bench sehpası gibi temel ekipmanlar temin edip hemen işe koyulabilirler! Hiç bir şey için geç değil, beslenmenizi düzgün yapıp evden başlarsınız, bir süre sonra salona geçersiniz. Yeter ki yan gelip yatma moduna geçmeyin.

Spor salonlarında spor yapan kişiler temiz salonlar tercih edip, her 5dk. Da bir ellerini dezenfekte etmelerinde büyük fayda var.

Bu tür doğa gereği meydana gelen olaylar tabii ki de herkesin yaşantısını negatif şekilde bir yerden etkiliyor ancak eğer düzenli beslenip spor yapabilmek durumdaysanız ve bu konuyu bahane edip tembellik edip yapmıyorsanız, maalesef burada hayat sizinle 1-0 öne geçmiş oluyor.

Sizden isteğim, beslenmenizi hemen sağlıklı beslenmeye çevirip, en azından evde spor yapmaya başlayın, hedef koyun ve motivasyonunuzun düşmesine engel olun.”

Marcus Greer

Marcus Greer; Yaşadığımız bu süreçten çok etkilendik!

Marcus Greer, genç yaşta elde ettiği şampiyonlukları ile uzun süredir devam eden korona virüs ile mücadele döneminde,

Marcus Greer;

Ben ve bir çok uluslararasında vücut geliştirme yarışmalarına katılıp ülkemizi temsil eden arkadaşlarım bu pandemi sürecinden en çok etkilenen kişiler arasında olsak gerek. Tabii ki hastalığa yakalanan ve her zaman duacısı olduğumuz zor anlar geçiren hastalarımızdan bahsetmiyorum.

Ben 2020 Ocak ayında yurtdışında düzenlenecek bir yarışma için hazırlıklarıma başlamıştım, yarış Haziran ayı düzenlenecekti. Ancak Nisan ayında, bu yarışmanın Temmuz ayına ertelendiği söyledi. Bende hazırlığımı bozmadan devam ettim düzenime. Yarışma tarihi yaklaşınca tekrardan bir erteleme kararı ve üzerine yarışma iptal bilgisi aldım. Bu durum gerçekten çok üzücü çünkü vücut geliştirme yarışmacısı olarak bizler gerek antrenman sistemi, gerek beslenme düzeni, gerek cardio düzeni, hepsini kurulu bir makina gibi hiç aksatmadan aynı düzende yapıyoruz. Dolayısıyla yarışma ertelendikçe bizim düzenimiz bozuluyor, pilimiz bitiyor ancak biz yine devam ediyoruz. E sonunda birde iptal olunca iyice moraller bozuluyor, tüm hazırlık çöpe gidiyor.

Ben ve birçok yarışmacı arkadaşım bu durumu yaşadık ve çok moral bozucu anlar geçirdik. Sonuç olarak 2020 yılını yarışma yapmadan geçireceğiz.”

Marcus Greer (Furkan İmamoğlu) Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler