Ana SayfaKimdirDoğuş kimdir?

İlgili Postlar

Doğuş kimdir?

Müzik dünyasının değerli seslerinden biri olan ünlü sanatçı Doğuş, sıra dışı hayat hikayesi ile dikkat çekiyor. Çocukluk yıllarını sokaklarda geçirmek zorunda kalan Doğuş, yürek burkan hikayesini başarılı bir müzik kariyeri ile devam ettirmeyi başarmış bir isim. Doğuş’un merak edilen hayat hikayesi tüm detayları ile birlikte haberimizde…

Gerçek ismi Orhan Baltacı olan Doğuş, 30 Haziran 1974 tarihinde Almanya’da hayata gözlerini açtı. Ailesi, Doğuş dört yaşına gelene kadar Almanya’da yaşadı. Sonrasında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Ancak, Türkiye’de evlilikleri derinden sarsılmaya başladı. Doğuş’un anne ve babası, o daha çok küçük yaşlardayken ayrıldı. Ayrılan çift, oğulları Orhan’ı Çocuk Esirgeme Kurumu’na bıraktılar. Doğuş, burada bir yıl kaldıktan sonra babaannesi onu yanına aldı. Annesi, bir süre sonra onu ziyaret etmeye başladı. Doğuş, bir röportajında annesi ile ilgili şu sözleri söylemişti: “Bir gün annem çıkageldi. Beni sevgiyle kucaklıyordu. İnanılır gibi değildi. Ben de onu sevgiyle kucakladım. Ona ağlayarak öyle sıkıca sarıldım ki sanki kasılıp kaldım. Bir süre annem ziyaretlerime gelmeye devam etti. Onu her gördüğümde daha çok bağlanıyor ve onu daha çok seviyordum. O benim annemdi. Yıllarca yokluğunu hissettiğim, sıcacık kucaklamasına hasret olduğum annem… Ama çok geçmeden annemin ziyaretleri seyrekleşti. Ve bir süre sonra artık hiç ziyaretlerime gelmez oldu. Tam ona alışmışken, tam benim de annem var diye içim içime sevinçten sığmazken o beni bir kez daha terk etmişti. Çocuk yüreğim müthiş bir kırılganlıkla sarsıldı ve öyle çok acıdı ki… Sonradan bu acı, annemi bulmak ve ona sarılıp bir daha hiç bırakmamak saplantısı halini aldı. 9 yaşındaydım, ilk kez evden kaçtım. Gece gündüz sokak sokak geziyor ve annemi arıyordum. Ruhsal durumum tamamiyle bozulmuştu. Beni bulup yeniden babaanneme teslim ediyorlardı ama ben yine kaçıyordum. Babaannem gibi güzel ve sevecen insanı da o dönemde öylesine merakta bıraktım ki, o günleri düşününce vicdan azabı duyuyorum. Evden çok sık kaçıyordum. Artık eve dönmeme sürelerim de uzamaya başlamıştı.. Ev dar, sokaklarsa çok büyük görünüyordu gözüme. Sokaktaki insanlar bana aile gibi, hatta ailemden bile daha yakın geliyorlardı. Aç kalıyordum, ağlıyordum… Üstüm başım iyice sefilleşmişti. Ama annemi bulma umuduyla eve dönmüyordum. O yıllarda jeton satıyordum. Açtım ve parasızlıktan bakkaldan ekmek, süt çalıyordum. Kimi zaman trafik lambalarının önünde bekliyor, arabalara koşuyor, camları silmeye çalışıyordum. Ve arabaların içine mutlaka bakıyordum. Belki bir arabanın koltuğunda, bir gün annem oturuyor olacaktı. Beni görünce mutluluk içinde gülecek ve arabadan inip beni şefkatle kucaklayacaktı. Ben de onun kokusunu içime çekecek ve onun sıcaklığına sığınacaktım. Ama bu hayalim hiç gerçekleşmedi. Ve biliyorum ki hiç gerçekleşmeyecek de… Onun şimdi nerede olduğunu biliyorum. Ama ona karşı öylesine katılaştım ki ve ona olan sevgim öylesine derine gömüldü ki şimdi ben bile bulamıyorum. Altı kardeşimin hepsine baktı. Bir tek ben mi fazla geldim ki beni bırakıp gitti. Gerçi bir söz vardır “Anneniz size ne yaparsa yapsın, sizi 9 ay karnında taşıdığı için onu 40 yıl sırtınızda taşısanız hakkını ödeyemezsiniz” der ama şu an için elimde değil onu affetmek.”

Annesini bulma umudu ile uzun yıllar sokakta yaşayan Doğuş, o yıllarda şarkı sözleri yazmaya başladı. Sözlerini, kendi çevresine, sonra da plak şirketlerine dinleten Doğuş, yapımcı İskender Ulus tarafından keşfedildi. Sokaklarda yaşadığı acı dolu günleri geride bırakan Doğuş, yeni bir sayfa açtı ve ismini de bunu temsilen Doğuş olarak değiştirdi. İlk albümünü 1997 yılında Doğuş ismi ile çıkardı. Ardından, çok sayıda başarılı albüme imza attı. Birçok ünlü isme de şarkı sözü yazdı.

Azeri bir sunucu ile hayatını birleştiren Doğuş’un ikiz bebekleri dünyaya geldi.

Albümleri:

1997 – Doğuş

1998 -Doğuş ve Şarkıları

2000 – Hadi Hızlandır

2001 – Sevdim

2002 – Denge

2004 – 6.His

2005 – Tam Doğuş

2006 – Herbişeyim

2006 – Bozuk

2008 – Ten

2009 – Onbirde Bir

2010 – Kırık Hançer

2011 – Beşibiyerde

2012 – Burası Türkiye (007)

2012 – Naptın Gari Lo

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler