Ana SayfaYaşamGüzellikDoğru dudak estetiği için dikkat edilmesi gereken 4 nokta

İlgili Postlar

Doğru dudak estetiği için dikkat edilmesi gereken 4 nokta

Üzerine şiirler yazılmış, şarkılar yapılan görünüşüne önem verenlerin ilk estetik tercihi oluyor. Bu yazımızda doğru dudak estetiği konusunda dikkat edilmesi gereken 4 önemli noktayı paylaşacağız.

Dudak dolgusu yaz aylarında yapılabilir mi?

Estetiğin ‘kozmetik uygulamalar’ ve ‘cerrahi uygulamalar’ olarak ikiye ayrıldığını ve cerrahi içermeyen işlemlerin her mevsim yapılabileceğini belirtiyor. Haziran sonrasında güneş hassasiyeti gerektirmeyen, lazer uygulaması gibi uygulamalar içermeyen yenileme işlemlerinin, vitamin enjeksiyonlarının, botoks, dolgu gibi işlemlerin yapılabildiğini söyleyen Dr. Alp Mamak, dudak dolgusu konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda bilgi verdi.

Yeni saç trendleri için önemli ipuçları

Doğru dudak estetiği kuralları

“Çeneyi uzatma gibi uygulamaları tek seansta yapabiliyoruz ama dudak çok dar ve kusuru çok çabuk gösterebilecek bir alan” diyen Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak, dudak estetiğinde iyi sonucu alabilmek için şu önerilerde bulunuyor:

1. Tekrarlayan enjeksiyonlarla ilerlemek

“Bir çay bardağının alacağı miktar 150, 250 ml’dir. Bunun üzerine 1 litre su koyarsak taşıma ihtimali yoktur. Dudak da çok küçük bir alan olduğundan dudağa enjekte edilebilecek alan çok kısıtlı. O nedenle iyi bir değişiklik isteniyorsa sabırlı olmak ve tekrarlayan enjeksiyonla ilerlemek gerekiyor” diyen Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak, “dudak ilk tercih edilen bölge olsa da aslında yüzdeki tüm kusurları çözüldükten sonra başlanması gereken noktadır” diyor.

2. Orantıya dikkat

Kadınlar genellikle üst dudağın belirgin olmasını istiyor ancak üst dudağın her zaman alt dudaktan biraz daha küçük olması gerekiyor. Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak, bu konu hakkında şöyle diyor: “Dudak kendi içinde anatomik bir orantıya sahip. Örnek veriyorum üst dudak 1/3 oranındaysa alt dudak 2/3 oranında olur. Alt dudağın daha kalın olması gerekir.”

3. Çıkıntılar ve çukurlar

“Dudak iki elin birbirine kenetlenmesi gibi birbirine oturan bir düzlemde seyreder. Üst dudağın çıkıntılarına alt dudakta çukurlar, alt dudaktaki çıkıntılara üst dudaktaki çukurlar denk gelmelidir.”

4. Sucuk görüntüden uzak durmak için…

“Genel olarak yüzün hiçbir bölgesinde kırışık istemeyiz ama  dudak aslında kırışık istediğimiz bir bölgedir” diyen Dr. Alp Mamak sözlerine şöyle devam ediyor: “Dudak fazlaca doldurulduğunda çizgiler yok olur ve sucuk diye adlandırdığımız görüntü ortaya çıkar. Bu durumda dudak dışına doğru taşar, tamamen şişer ve ördek dudak diye adlandırılan suni bir durum olur. Bunu talep edenler de oluyor ama bu doğal görüntüyü yok ediyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler