Ana SayfaKimdirDoğanay Tüzüngüç Kimdir?

İlgili Postlar

Doğanay Tüzüngüç Kimdir?

Müzik organizatörü ve pop müzik yorumcusu olan Ünlü müzisyen Doğanay Tüzüngüç kimdir? Doğanay Tüzüngüç kaç yaşında ve zaman doğdu? ? Doğanay Tüzüngüç nereli ve hangi burç? Doğanay Tüzüngüç hakkında merak edilen herşey Kimdir Haberimizde.. İşte Doğanay Tüzüngüç..

Doğanay Tüzüngüç Kaç Yaşında? Doğanay Tüzüngüç Nereli? Doğanay Tüzüngüç Ne Zaman Doğdu? Doğanay Tüzüngüç Hangi Burç?

Doğanay Tüzüngüç, 6 Mayıs 1971 yılında İstanbul’da doğmuştur. Aslen İstanbuulu olduğu bilinen Doğanay Tüzüngüç, Boğa burcudur ve 49 yaşındadır.

Doğanay Tüzüngüç Kimdir?

Doğanay Tüzüngüç, İstanbul’un Nişantaşı semtinde eski bankacı bir anne ve noter başvekilliğinden emekli bir babanın kızı olarak dünyaya gözlerini açtı.

İlkokulu Nilüfer Hatun İlkokulu’nda okuyan Doğanay Tüzüngüç, ortaokul ve liseyi ise Nişantaşı Kız Lisesi’nde tamamladı.

iki sene süresince İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gören Doğanay Tüzüngüç, New York University Pazarlama bölümünden mezun oldu ve 8 yıl boyunca New York’da yaşadı. New York’da sahne hizmetleri ile ilgili çalışmalar yaparken pek çok eyalette konserler , festivaller organize etti. Pek çok Türk sanatçısının Amerika’daki organizasyonların düzenlerken bu etkinliklerde hem solist hem de organizatör kimliği ile yer aldı.

2007 yılında Türkiye’ye dönen  Doğanay Tüzüngüç, yine aynı alanlarda Türkiye’de faaliyetlerini devam etti. 2004 yılında Türkiye Popstar yarışmasına katılarak finale kalan Doğanay Tüzüngüç, dereceye girenlerin okuduğu şarkılardan oluşan “Popstar 2” albümünde “Devlerin Aşkı” adlı şarkıyı söyledi. 2007 yılında ilk albümü “Bence D”yi MSG Müzik etiketiyle piyasaya sürdü.

İlk klibini “Erkeleri Yenelim”e çeken Doğanay Tüzüngüç aynı yıl bir Anadolu turnesine çıktı. Ardından “Yarabbim” ve “Bayılıyorum” şarkılarına klip çekti. Daha sonra kendi müzikal backround’unu da katarak Müzik Direktörü Kerim İzlemek ile ortak olarak İstanbul Orkestrası’nı kurdu. Halen hem orkestra hem müzikal organizasyonlar alanında hizmet vermektedir. 

Doğanay Tüzüngüç Albümleri;

  • Bence D (2007)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler