Ana SayfaKimdirDoğa Rutkay Kimdir?

İlgili Postlar

Doğa Rutkay Kimdir?

Doğa Rutkay Kimdir?

On parmağında on marifet olan ünlü oyuncu Doğa Rutkay’ı hepimiz sevecenliği ve başarılı oyunculuk kariyeriyle tanıyoruz. Peki Doğa Rutkay Kimdir?

Doğa Rutkay’ın Hayatı

Oyuncu Doğa Rutkay, 30 Ekim 1978 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Tiyatro oyuncusu Rutkay Aziz’in kızı olan Doğa Rutkay’ın annesi Nuran Duru’dur. Doğa Rutkay 5 yaşındayken, anne ve babası boşandı. Babasının asıl ismi Rutkay Aziz değil, Aziz Rutkay’dır. Babasının mezun olduğu Avusturya Lisesi’nde soy adları isimlerden önce okunduğu için Rutkay Aziz olarak söylenegelmiştir.Ünlü oyuncu, babasının ayak izlerini takip ederek, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden 2000 yılında mezun oldu.

1998 yılında ‘Çiçeği Büyütmek’ filmi ile oyunculuğa başlayan Doğa Rutkay, daha sonra 1999 yılında Çağan Irmak’ın ‘Günaydın İstanbul Kardeş’ dizisinde rol aldı. 2001 yılında başrollerinde Emel Sayın ve Mehmet Ali Erbil’in oynadığı ‘Aşkım Aşkım’ adlı dizide Layla rolü ile tanınan Doğa Rutkay, ardından Halil Ergün ve Oya Aydoğan’ın oynadığı Pembe Patikler dizisinde Zeliş karakterini canlandırdı.

Güzel oyuncu, özel tiyatrolarda ’27 numara’, ‘Terk’, ‘Averaj Takımı’ gibi oyunlarda rol aldı. 2009 yılında Turgut Özakman’ın senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı ve Halit Ergenç’in Atatürk’ü canlandırdığı ‘Dersimiz Atatürk’ filminde Latife Hanım karakterini canlandırdı. On parmağında on marifet olan oyuncu Doğa Rutkay, Bloomberg Tv’de  ‘Doğa Rutkay ile Herşey Bu Masada’ isimli programı sunmaktadır. Show TV’de yayınlanan ‘Güldür Güldür Show’ programında ‘ Yeter’ karakteriyle rol aldığı skeçlerle milyonlarca izleyiciyi kahkahaya boğan Doğa Rutkay, projenin başarısını ekip arkadaşlarıyla birbirlerini çok sevmelerine ve izleyiciye yansıttıkları samimiyete bağlıyor.

Doğa Rutkay, 3 Eylül 2014 tarihinde hayatını televizyoncu Kerimcan Kamal ile birleştirdi. 3 yıllık evli olan ve mutlu bir evliliğin sırrını, ‘karşılıklı özveri, saygı ve empati’ olarak özetleyen güzel oyuncu, ikili ilişkilerde baskıcı tutumun hoşuna gitmediğini söylüyor. Doğa Rutkay bir röportajında , vicdani duygusunun çok yüksek olduğunu belirterek bu özelliğini değiştirmek istediğini ifade etmiş.

Doğa Rutkay’ın Oynadığı Diziler

Güldür Güldür Show/Yeter/2013
Günaydın İstanbul Kardeş/Sadenaz/1998
Çiçeği Büyütmek/1998
Aşkım Aşkım/Layla Uzun/2001
Pembe Patikler/Zeliş/2002
Her Şey Aşk İçin/2002
Şeytan Sofrası/Lale/2002
Halk Düşmanı/Deniz/2004
Bendeniz Aysel/Aybike/2005
Avrupa Yakası/Esra/2006
Şölen/Şölen/2007
Kandıramazsın Beni/2009

Doğa Rutkay’ın Oynadığı Filmler

Cumhuriyet/Latife’nin Kız Kardeşi/1998
Şans Kapıyı Kırınca/Hostes/2004
Gen/Dr.Deniz/2005
Bayrampaşa:Ben Fazla Kalmayacağım/Gelin/2007
Dersimiz Atatürk/Latife Hanım/2009
Pak Panter/Gülizar/2010
Patlak Sokaklar:Gerzomat/Mary Jane/2012
Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede/Leyla Şekerci/2012
Dedemin Fişi/Pervin/2016

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler