Ana SayfaÜnlülerDJ Milko: “Müzisyenlere Acilen Destek Verilmesi Gerekiyor"

İlgili Postlar

DJ Milko: “Müzisyenlere Acilen Destek Verilmesi Gerekiyor”

DJ Milko” olarak tanınan müzisyen Günay Başaran, pandemi kısıtlamalarının sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, “Müzik ve sahne sanatları tükenmek üzere… Konser ve mekan yasakları sebebiyle çok zor durumdayız.” dedi. Çarpıcı Açıklamanın Detayları Haberimizde…

DJ Milko (Günay Başaran) Kimdir?

DJ Milko: “Müzisyenlere Acilen Destek Verilmesi Gerekiyor”

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi, sahne sanatlarını da olumsuz etkiledi. Pek çok müzisyen son 1 yıldır sahne alamıyor. Sektörün aktörlerinden DJ’ler de çok zor durumda kaldı.

“İntihar Eden Müzisyenler Oldu.”

DJ Milko, sektördeki son durumla ilgili değerlendirmeler yaptı. DJ Milko, pandemi ile mücadele kapsamında müzik sektöründe saat sınırı ve müzik yasağı gibi kısıtlamalar getirildiğini kaydederek, “Müzisyenler, pandemi kısıtlamalarından en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Bu sebeple büyük bir handikabın içine girdik. Eğlence yerlerinin kapatılması, düğünlere kısıtlama getirilmesi ve müzik yayınlarının bitirilmesi demek bizim iş yerlerimizin kapanması demek. Yani hepimiz işsiz kaldık. Müzisyenler ve sahne emekçileri olarak hiçbir destek alamadık. Hatta intihar eden müzisyenler oldu.” ifadelerini kullandı.

“Müzik Ve Sahne Sanatları Tükenmek Üzere”

Eğlence yerlerinin kalabalık olduğu için kapatıldığını; ancak daha kalabalık bazı toplantılara izin verildiğini hatırlatan deneyimli müzisyen, bunun sektörde hayal kırıklığı oluşturduğunu ifade etti. Bu tür ayrımcı uygulamaların müzisyenlerin tepkisine yol açtığını belirten Günay Başaran, şu ifadeleri kullandı; “Müzisyenlere ve sahne sanatçılarına acilen destek verilmesi gerekiyor. Bu alanda kapsamlı bir çalışma beklentimiz var. Artık arkadaşlarımız müzik aletlerini satarak geçinmeye çalışıyor. Yani ekmek teknelerini cüzi fiyatlarla satarak ayakta durma mücadelesi veriyorlar. Kalabalık programlara izin verilip müzisyenlerin işlerine izin verilmeyince bunalıma giren arkadaşlar oldu. Pandemi sonrası ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çoğumuzun sosyal güvencesi yok!”

DJ Milko, “Müzik sektörü çevresinde gelir elde eden binlerce insan var. DJ’ler, solistler, orkestra, sesçiler, ışıkçılar, menajerler, ulaşım görevlileri ve mekân çalışanları mağdur… Müzik ve sahne sanatları tükenmek üzere… Konser ve mekan yasakları sebebiyle çok zor durumdayız.” sözlerini vurguladı.

Tecrübeli DJ, yetkililerin bu konuda acil önlemler alması gerektiğini; kontrollü normalleşme sağlanan sektörler gibi gerekli önlemlerle sektörün tekrar canlanabileceğini sözlerine ekledi.

DJ Milko (Günay Başaran) Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler