Ana SayfaÜnlülerDizilerin Son Haftalarda Reytingleri Düşüyor, Düşmeye de Devam Edecek! Peki Neden?

İlgili Postlar

Dizilerin Son Haftalarda Reytingleri Düşüyor, Düşmeye de Devam Edecek! Peki Neden?

Bu sezon ekranın en çok izlenen kimi dizileri  final yaparak ekrana veda etti veya finale doğru son bölümlerini oynuyor. Ancak reytinglere bakıldığında ilginç bir durum göze çarpıyor. Dizinin finale doğru daha çok izlenmesi beklenirken tam tersi bir düşüş yaşanıyor.

Ekranda severek izlediğimiz pek çok dizinin haftalık karnesinde reytinglerin düşmeye başladığı görülüyordu. Ancak son haftalarda daha da düştüğü göze çarpıyor.

Havalar ısındı, izleyici açık hava etkinliklerine yönelmeye başladı. Yani yaz dönemi başlarken dizilere olan ilgi mi azaldı diye düşünenler olabilir. Ancak durum çok başka. 24 Haziran’daki genel seçim, yalnızca ülkenin değil, izleyicinin de gündemini değiştiriyor.

Vatan Gazetesi Yazarı Oya Doğan, seçimlerin diziler üzerindeki etkisini bakın nasıl anlatıyor:

“Seçim dizilerin reytingini etkiledi”

Çok ilginç bir dönemden geçiyoruz. Yaz geldi, diziler sezon finallerine koşarken ekranda bambaşka bir hareketlilik var. Malum seçimler yaklaştı. O nedenle herkesin gündeminde siyaset var. Sokakta, pazarda, evde tek konuşulan siyaset ve seçimler. Hal böyle olunca bu ekrana da sirayet ediyor. Bu çarşamba Liderler Fox’ta başladı. İlk konuk cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ydi.

Reyting sonuçları gösteriyor ki, Ramazan ayının ilk günü reytingler 5-7 arasında geziyor. Çoğu dizi bu reytingi almakta zorlanıyor. Üstelik Fatih Portakal’ın sunduğu ana haber bülteni bu hafta hep reyting sıralamasında ilk 5’te yer aldı. Gelecek hafta siyasete ilgi daha da artacaktır. Bu da haber bültenlerinin reytingini artıracak. Demedi demeyin, seçim dizilerin reytingini de etkiliyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler