Ana SayfaDizilerDizi Sürelerine Senaristlerden Tepki

İlgili Postlar

Dizi Sürelerine Senaristlerden Tepki

Dizi Sürelerine uzun olması bugüne kadar oldukça eleştirilirken, geçtiğimiz gün yayınlanan bir bildiri oldukça dikkat çekti.

97 senarist tarafından imzalanan ve basın ile paylaşılan duyuruya göre tüm senaristlerin bir araya geldiği ve 60 dakikalık bölümler yazmak üzere örgütlendiği belirtildi. SenDer üyesi olan yazarlar tarafından örgütlenme kararının alınması, dizilerin geleceğine yönelik de oldukça önemseniyor. Zira ünlü dizilerin senaristlerinin de aralarında bulunduğu 97 kişi tarafından örgütlenilmesi dizilerin senaryosunun yazılmama tehlikesine de ortaya çıkardı.

Kalite Düşüyor!

125-150 dakikalık dizilerin yapılmasından dolayı oldukça zorlandığı ifade edilirken yazılı metinde bu karar ile ilgili tüm detaylar açık bir şekilde paylaşıldı. Dizilerin uzun olmasının hem senaristler hem yapım ekibi hem de oyuncular adına işleri çok daha zorladığı belirtilirken, dizilerin gereksiz yere uzatılmasının sanatsal açıdan da ciddi bir zarar getirdiği belirtildi. Senaristlerin iyi ve kaliteli bir senaryo yazmak yerine 150 dakikayı doldurmaya çalıştığı, bu nedenle sık sık uzun bakışlara, flashback gibi geri dönüşleri yer vermek zorunda kaldığı belirtildi.

Yapılan açıklamalarda mevcut örgütlenmenin neden yapıldığı ve ne kadar süreceği ile ilgili detaylar da  paylaşılırken yazıda sektörde yer alan herkesten destek istendi.

Dizi Sektörü İntihar Ediyor

Türkiye’deki dizi sektörünün intiharına mani olmak için gibi ifadelerin kullanıldığı yazılı açıklamada bundan sonraki süreçte nelerin yaşanacağı da oldukça merak ediyor. Yayınlanan yazılı bildirinin altında, imza atan 97 senaristin isimleri de yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler