Ana SayfaDizilerDiriliş Ertuğrul Rekor Kırmaya Devam Ediyor

İlgili Postlar

Diriliş Ertuğrul Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Çarşamba akşamlarının vazgeçilmez dizilerinden birisi olan Diriliş Ertuğrul izlenme rekorlarını kırmaya devam ediyor. Özellikle Türkçe’nin dışında Arapça gibi farklı dillere çevrilerek ekranlarda yayınlanan dizinin internet üzerinden yayınlanan bölümleri 200 milyon izleyiciyi geçti.

Özellikle Arapçaya çevrilen bölümleri Suudi Arabistan bölgesinden yoğun bir ilgi görülürken dizinin bu kadar ilgi görmesi Diriliş Ertuğrul’un Türkiye’de de rekor kırmasını sağladı.

200 Milyon İzlenme Aldı!

Yapılan açıklamalarda bölümlerin internette 200 milyon kez izlendiği net bir şekilde belirtilirken Arapça bölümlerin Suudi Arabistan dışında Kuveyt, Mısır ve Katar gibi Arapçanın hâkim olduğu bölgelerde ilgi gördüğü belirtildi. Dizinin özellikle gençler arasında oldukça popüler olduğu da ifade edilirken tüm bu durum Diriliş Ertuğrul’un Türkiye sınırlarının dışına çıkmasını sağladı.

TRT1 ekranlarında yayınlanmaya başladığı ilk günden itibaren oldukça dikkat çeken ve Türkiye’de de çarşamba akşamlarının en çok izlenen yapımlardan birisi olmayı başaran Diriliş Ertuğrul’da Osmanlı’nın ilk dönemleri konu alınıyor. Konu ile ilgili yabancı basında yer alan haberlerde özellikle Arap bölgelerinde en çok popüler olan dizinin Diriliş Ertuğrul olduğu belirtilirken Arap izleyenlerin diziye ilgi göstermesi Diriliş Ertuğrul’un daha fazla gelir elde etmesinde sağlıyor.

Yapılan açıklamalarda Diriliş Ertuğrul’un Arapçaya çevrilmesi için özel bir ekibin oluşturulduğu ifade edilirken sezonların 3 saatte Arapçaya çevrilen bildiği belirtildi. Üstelik Diriliş Ertuğrul için yaşanan bu durumun ilginç bir hikayesi de var. ALNOOR TV’nin sahibi Katarlı Abdullah Ahmet el-Haşimi, diziye fark ettikten sonra çevrilmesi konusunda karar aldığı ve ardından gerekli başvurular ile birlikte sürecinin başladığını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler