Ana SayfaDizilerDiriliş Ertuğrul Nerede Çekiliyor?

İlgili Postlar

Diriliş Ertuğrul Nerede Çekiliyor?

Diriliş Ertuğrul nerede çekiliyor? Yeni sezonda yeni set! Tüm merak edilenleri sizin için haberimizde derledik..

Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı Moğollar ile uğraşmaya devam eden Ertuğrul Gazi ve alplerinin yeni bir çıkış yolu arayacaklarını gösterdi. Aldıkları yenilgi sonrasında toparlanmaya devam eden obadakiler ise Ertuğrul Bey’den gelecek direktifleri beklemeye başladı. Bu hafta ekrana gelen popüler dizi Diriliş Ertuğrul 122. bölümün ardından en çok merak edilen yine Diriliş Ertuğrul’un nerede çekildiği oldu. Detaylara birlikte bakalım..

Diriliş Ertuğrul dizisi nerede çekiliyor sorusunun yanıtı birçok dizisever tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. İlk sezonundan itibaren geniş çaplı senaryosuyla izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatan Diriliş Ertuğrul’un nerede çekildiği merak ediliyor. Peki, popüler dizi Diriliş Ertuğrul’un çekimleri yeni sezonda nerede yapılıyor?

Diriliş Ertuğrul’da dönemine uygun kostümler ve dizinin çekildiği mekanlar büyük beğeni toplarken izleyiciler Diriliş Ertuğrul’un nerede çekildiğini merak ediyor. Peki, Diriliş Ertuğrul’un çekimleri yeni sezonda nerede yapılıyor?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL NEREDE ÇEKİLİYOR?

Diriliş Ertuğrul dizisinin bazı bölümlerinin İstanbul’da Beykoz ve Riva civarlarında çekiliyor. Diriliş Ertuğrul ilk sezonu için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikası’na 2 plato kuruldu. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kuruldu. Diriliş “Ertuğrul” set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor. Beykoz Kundura Fabrikası’nda 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekanı, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep Çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.

3. SEZONDA TAŞINDI

Alınan karar ile dizinin 3. sezon çekimlerinin Nevşehir (Kapadokya)’de yapılması kararlaştırıldı. Yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ’ın yazdığı, başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, ve Hülya Darcan’ın paylaştıkları televizyon dizisi Diriliş Ertuğrul’un 3. Sezon çekimleri Kapadokya’da yapılacağı sezon başlamadan açıklanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler