Ana SayfaKimdirDilan Çıtak kimdir?

İlgili Postlar

Dilan Çıtak kimdir?

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in kızı olduğu iddialarıyla son zamanlarda sık sık gündeme gelen Su Gibi isimli izdivaç programının solisti Dilan Çıtak kimdir?

İbrahim Tatlıses kimdir?
Bugün Doğan Ünlüler

Dilan Çıtak kimdir?

Başarılı müzik kariyeri ve özel hayatına dair bilinmeyenleri ile Dilan Çıtak’ın hayat hikayesini sizler için bir araya getirdik. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in uzun süredir gizli tuttuğu ancak geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile öz kızı olduğunu tüm Türkiye’ye duyurduğu Dilan Çıtak’ın çok uzun yıllara dayanan bir müzik geçmişi var ancak biz onu Uğur Arslan ve Songül Karlı’nın sunduğu Su Gibi isimli izdivaç programının solisti olarak tanıdık.

Dilan Çıtak kaç yaşında? Dilan Çıtak aslen nereli? Dilan Çıtak hangi burç?

İbrahim Tatlıses’in kızı olduğu kesinleşen Dilan Çıtak, 2 Aralık 1989 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Şanlıurfalı olan Dilan Çıtak şu anda 29 yaşında ve yay burcudur.

Çok küçük yaşlardan beri müzik ile uğraşan Dilan Çıtak, babası gibi uzun yıllar şarkı söyledi. Müzik ile tam entegre bir yaşam süren Çıtak halen albüm çalışmalarına başladı. Dilan Çıtak, Berklee Müzik Akademisi’nde eğitim aldı. Ardından Amerika’ya giderek müzik eğitimine burada devam etti. Uzun süre Amerika’da kaldıktan sonra Türkiye’ye dönen Çıtak, o dönem İbrahim Tatlıses’in kızı olduğu söylemleri ile gündeme gelmişti. Ancak bu gerçek gizli tutulmuştu. Şimdilerde İbrahim Tatlıses’in Derya Tuna ile evliliğinden olan İdo‘nunda tıpkı Dilan gibi Berklee’de müzik eğitimi alması akıllara soru işareti getirmişti. Ancak Dilan Çıtak’ın  İbrahim Tatlıses’in öz kızı olduğu kısa süre önce kesinleşti.

İdo Tatlıses kimdir?

Dilan Çıtak, 2003 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümünde yarı burslu olarak okumaya başladı. Asıl alanı şandır. Ancak ilerleyen dönemlerde piyano ve kemana yönelerek kendisini bu alanda geliştirdi. 2 yıl keman, 4 yıl da piyano çaldı. Daha sonra kemanı bırakarak piyano üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Eğitimi hayatı boyunca çeşitli müzikallerde ve korolarda yer aldı. Caz orkestralarında solistlik yaptı. Aynı zamanda Pera tiyatroda 2 sene oyunculuk eğitimi aldı.

2007 yılında mezun oldu ve Müjdat Gezen konservatuarında Batı Müziği bölümünü kazanarak eğitimine başladı. 2011 yılında dil ve müzik eğitimi için Amerika’ya gitti. Amerika’da bulunduğu yıllarda “Berklee College Of Music” öğrencilerinden oluşan çeşitli ekiplerle büyük sahnelerde konserler verdi. Müzik alanında bir çok başarıya imza attı. “The Julliard School”dan mezun Amerikalı bir vokal hocası ile vokal çalışmaları yaptı. Bir yıllık dil ve müzik eğitimi sonrasında Türkiye’ye dönüş yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi İngilizce müzikoloji bölümünü kazanarak eğitimine bu alanda devam etti. Şuanda sanat okulunda Keman ve Piyano hocalığı yapmaktadır. Kendi projesi olan SOUL SENSATION band’in solistliği ve İskender Paydaş’ın “Zamansız şarkılar” projesinde de vokal olarak yer almaktadır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler