Ana SayfaDünyaDikkat! Merkür Retrosu Başlıyor..

İlgili Postlar

Dikkat! Merkür Retrosu Başlıyor..

2019 yılının Mart ayıyla birlikte Yeni bir Merkür Retrosu süreci başlıyor. Merkür Retrosu Nedir? Hangi burçlara nasıl etkisi olacak ve neler olacak? Merkür Retrosu hakkında tüm merak edilenler Haberimizde..

Dikkat! Merkür Retrosu Başlıyor..

Astrolojik dünyada muhtemelen en kötü şöhretlisi Merkür retrosu, Herkesi korkutuyor. Hepimizin aklına “Eyvah, Şimdi ne olacak ?” sorusu takılıyor. Merkür retrosunun etkilerinigeçtiğimiz dönemlerde yaşamış ve bu durumdan hoşlanmayanlar fazla bir değişiklik beklemesinler lütfen. Çünkü 2019’da tamıtamına 3 Merkür Retrosu yaşayacağız. İlki bugün yani 5 Mart Salı günü gerçekleşecek. Şimdi sizinle 5 Mart Merkür Retrosu ile burçlara olan etkilerine göz atalım..

- Merkür Retrosu'nda alınan ayrılık kararları gerçekçi değildir, koşullar değişir ve koşullar değiştikçe kararlarımızda değişir.

Astrolojideki Merkür’ün Yeri

Bilindiği üzere Astrolojide her burcun temsil ettikleri var. En merak edilen ise Merkür’ün astrolojideki yeri nedir? Merkür astrolojide haberleşmeyi ve iletişimi temsil ediyor. Gezegen Merkür’ün hareketli olduğu dönemlerde düşünceler ön plana çıkar. İçinde bulunduğumuz dönemde akıl çatışmalarıyla birlikte tartışmalar da olabilir. Tüm bunlar etkili bir iletişim kurma ve kişi kendini anlatma çabasıdır.

Merkür aslında geriye gitmez

Merkür bir yılda ortalama olarak  3 kez geriler. Her burçta ortama 16-20 gün civarı kalır. Gerileme tabiri tamamen mecaze anlamdadır aslında fiziki olarak bir gerileme olmaz. Merkür, Güneş’e en yakın gezegenidir ve Merkür’ün yörüngesi Dünya’dan daha fazla kısadır. Merkür retrosu olarak tabir etdiğimiz bu dönemde Merkür’ün yörünge hızı dünyanın yörünge hızını geçer. Bu dönemde Merkür’ün hızlanması sonucu bir nevi estirdiği rüzgarlar da bizim hissettiğimiz hareketlerdir. Tabi buda mecaze anlamında, gerçek rüzgar değil kesinlikle..

İlk Merkür Retrosu 5 Mart’ta Başlayacak Ve 28 Mart’a kadar Sürecek..

Merkür retrosu duyguları ön plana çıkarırken diğer taraftanda teknoloji ve iletişim konusunda sektelere neden.İçimizde kin tutar hale gelmesine sebep olacak. Kendimide bolcana ruhsal iniş çıkışlar olacak.

Merkür Retrosudan Zararsız Çıkmak İsteyenlerin Yapması Gereken Şeyler!

  • Tüm elektronik cihazlarınızdaki verilerinizi yedekleyin.
  • Yapılması gereken şeyleri ertelemeyin, Örneğin bilet ve rezervasyon gibi.. konularında dikkatli olun.
  • Ödeme bilgilerinizi ve tarihlerinizi kaçırmayın hatta not alın.
  • Hayatınızda ki çok önem verdiğiniz eşya ve bilgileri güvenli bir noktaya koyun.
  • Veeee… son olarak da hayatı hüzünüyle devamlı yaşamaktan ve hissetmekten kaçının ve alınganlıklarınızdan kurtulun

Şimdi Sıra Burçlarınızda..

1. KOÇ

Genelde sabit fikirli olan Koçlar bu dönemde bundan vazgeçmeliler. Bu dönemde fikirlerini direkt ifade etmek, karşılarındaki tarafından otoriter ya da egolu görünmelerine yol açabilir. Dolayısla en azından bu dönemde karşılarındaki kişiyi dinlemeye özen göstermeliler.

2. BOĞA

Boğa burçlarının hayatlarındaki sıkıcılıkla geçiren insanlar Boğa burçlarının adeta enerjisini bitiriyor. Merkür retrosu döneminde de bu konuda kendilerini çok daha savunmasız hissedebilecekler. Bu dönemde aşırı kaygılı, enerjinizi emen, panik insanlardan biraz uzak durmaları gerekir. Hatta kendilerini korumak için keskin sınırlar koymaları tavsiye edilir. Tüm bu noktalara dikkat ederlerse daha sakin bir retro geçirebilirler.

3. İKİZLER

Genellikle İkizler burçları gündemi belirleyen ve insanları etkisi altına almaya bayılan insanlar olurlar. Merkür gerilemesi döneminde bu burçlar kendilerini birdenbire statü ve prestij peşinde koşuyorken görürler. Ancak arkadaşlığın, ün ve gösterişten daha önemli olduğunu ve hayatlarına katkılarını unutmamalılar. Bu yüzden her koşuld yanlarında olan arkadaşlarını unutmamaya çalışmalılar.

4. YENGEÇ

Yengeç burçlarının  Merkür retrosu onuncu evini kapsıyor. Yani Yengeç burçlarının yaşamlarındaki erkeklerle ilgili tehlikeyi gösteriyor. Yani her türlü arkadaşlıklar içingerileme sırasında erkeklerle iletişime geçmede zorluk yaşayabilirler. Dolayısla bu dönemde hiçbir şey için acele etmemeli, kendilerine zaman vermeli ve mantıklı düşünmeye çalışmalılar.

5. ASLAN

Genelde her konuda oldukça yaratıcı olan Aslan burçları, Merkür retrosu da özellikle dış görünüşlerine daha da önem verip büyük değişiklikler yapabilirler. İçlerinde her zaman farklı kültürlerden etkilenenen bu burçlar, bu dönemde biraz daha hassas olmalılar. Özellikle İletişimsizlik sonucu kültürler konusunda sınırları aşarak sorun yaşayabilirler.

6. BAŞAK

Genellikle her zaman her konuda hazırlıklı , kontrollü, dikkatli olan Başak burçları Ancak Merkür retrosu döneminde bu konuda kontrolü sağlayamıyabilirler. Hatta kendilerini ifade ederken sorun bile yaşayabilir, sözlerini dikkat edebilseler bile mimik ifadelerini gizleyemiyebilirler.

7. TERAZİ

Terazi burçlarının, Merkür retro dönemi ilişki evini direkt etkiliyor. Bu da tüm ilişkilerinde acele ve önemli karar almamaları gerektiğini söylüyor. Yakın tarihte ilişkisini sonlandıran Terazi burçları bu dönemde bir zeytin dalı uzatarak isteyebilirler, fakat böyle bir karar vermek için yanlış bir zaman olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz. Dolayısıyla sorunları bırakıp kendine iyi gelen şeylere odaklanmalılar.

8. AKREP

Genellikle Akrep burçları uygun görmedikleri her durumu açıkça dile getirmekten çekinemezler. Herkesi bekledikleri yüksek standartta tutmayı dilediklerinden yapılan hatalara karşı toleransları yoktur. Merkür gerilemesi döneminde ise hatalara karşı toleransları daha da zayıflayacaktır. Dolayısla daha sakin daha dingin olmaları oldukça tavsiye edilir.

9. YAY

Genellikle herkes tarafından tanınmak saygı duyulmak Yay burçlarının her zaman hoşuna giden bir durumdur. He zaman kariyerlerini seçerken güven inşa etmek için yeteneklerini ve cazibelerini devreye sokarlar. İşte Merkür Retrosunda özellikle kariyerinde onlara yardım eden insanlara karşı çok daha anlayışsız olabilirler. Ayrıca her zaman karşısındakine net ve dürüst olurken bu dönemde biraz zorlanabilirler.

10. OĞLAK

Aile her zaman özellikle Oğlak burçları olanlar için güçlü bir dayanak olmuştur. Her zaman ailenin yanında olan Oğlak burçları Merkür retrosu dönemindekafaları biraz karışabilir. Bu dönemde canların kıymetini bir az bilip Hayır demeyi denemeliler. Çünki bu dönemde kendilerini çok ezgin ve yorgun hissetmeleri muhtemeldir.

11. KOVA

Özellikle Kova burçları Merkür Retrosu esnasında mobil cihazlarla ilgili sorun yaşayabilirler. Bu sorunlar ufak tefek de olsa hayatlarına büyük bir oranda etki ettiğini hissederler. Birden bire alevlenmeden ve atarlı olmadan önce mutlaka beklemelidirler ve acele etmemelidirler. Kova burçları Merkür retrosu boyunca başlarını belaya sokmaktan kaçmalıdırlar.

12. BALIK

Kaliteli herşeyin en uygunu nerede nasıl bulunur nerden alışveriş yapılır? Cevabı her zamanki gibi Balık burçlarında gizli. Merkür retrosu dönemi ise Balıkların finans evini direkt gözlemliyor. Yani bu durum Balık burçlarının alışveriş yaparken hatalar yapıp, kötü kararlar almalarına sebep olabilir. Dolayısla bu dönem bitene kadar yüksek miktarlarda alışveriş yapmaktan kaçınmalılar.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler